IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Полицаи излизат на протест в София

Те настояват за 10% увеличение на заплатите

10:47 | 15.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Иван Янев/БГНЕС
Снимка: Иван Янев/БГНЕС

Полицаи ще излязат на протест в София, съобщиха от Синдикалната федерация на служителите на МВР (СФСМВР). Те искат 10% увеличение на заплатите, което да бъде записано в предложения бюджет за 2023 г., приет на първо четене от Народното събрание, съобщава БТА.

Служителите ще се съберат в 13:00 часа пред Министерството на финансите, където публично ще отговорят на изказаните от министър Асен Василев твърдения, че ако е имало увеличение на заплатите предходната година, то не се полага ръст на възнагражденията в бюджета за тази.

В 13:15 часа се очаква полицаите да тръгнат на шествие към Народното събрание, където да изразят своето несъгласие с поведението и позицията на народните представители от 49-ото Народно събрание, които с мълчанието и бездействието си подкрепят тезите на министъра на финансите, казват от СФСМВР.

Представителите на федерацията отправят покана към всички депутати, които имат желание да чуят аргументите на протестиращите и се интересуват от мнението на работещите в системата на МВР, да дойдат на 15 юли на площад „Народно събрание“. 

Полицаи и пожарникари протестираха символично на 4 юли. Още тогава те поискаха 10% увеличение на заплатите. Протестиращите получиха и подкрепата на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:47 | 15.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още

Коментари

Финанси виж още