IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

LG Energy: Европейските работници не са така усърдни, както корейските

Те не са добри със справянето с неща, за които не сме дали инструкции, смята главният технологичен директор Йънджун Шин

15:16 | 11.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Южнокорейският производител на батерии LG Energy Solution Ltd. се затруднява да увеличи производството си в завода си в Полша отчасти заради поведението на служителите във фабриката. Това заяви главният технологичен директор на концерна, цитиран от Bloomberg.

„Самоинициативността на работниците в Полша, европейска страна, не е толкова голямо, колкото на служителите в корейските фабрики“, заяви Йънджун Шин по време на конференцията Корейска инвестиционна седмица в Сеул в понеделник. „Те не са добри със справянето с неща, за които не сме дали инструкции“, допълни той.

Шин също така подчерта, че от LG Energy „първоначално не са разбирали полската култура“. По думите му компанията е имала „проблеми с увеличаването на скоростта на масово производство и качеството на продукцията в завода в Полша“.

LG Energy определя обекта си във Вроцлав като най-голямата фабрика за батерии в Европа с капацитет за батерийни клетки за 1,2 млн. електромобила годишно. Компанията планира да увеличи производството до 100 GWh до 2025 г. от 70 GWh и да увеличи ролята на автоматизацията в процеса.

„Смятаме, че заводите трябва да се управляват от програми, не от хора“, коментира още Шин.

В завода на LG Energy в Полша работят над 7 хил. служители и се очаква бройката да нарасне с около 1000 през следващите три години.

Засега компанията не е разкрила производството си в чуждестранните си обекти. При представянето на последния си отчет мениджърите посочиха, че производството във всички заводи отговаря на зададените вътрешни цели.

Южнокорейците са известни с едни от най-продължителните в света работни часове, достигащи до 1910 часа през 2022 г., показват данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР). Това нарежда страната на пето място сред членките на ОИСР – зад Колумбия, Мексико, Коста Рика и Чили.

В изказване по време на същата конференция главният изпълнителен директор на Ecopro Co. Ходжун Сонг също заяви, че високите разходи и трудностите при обучаването на местни служители се отразяват на плановете за чуждестранно разширяване на бизнеса на компанията. Производителят на материали за батерии изгражда завод в Унгария.

„Местните работници в чуждестранните заводи не са толкова трудолюбиви, колкото корейските служители“, заяви Сонг.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:16 | 11.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още

Коментари

Финанси виж още