IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Austrian Business Agency помага на студентите от УНСС да се ориентират в австрийския пазар на труда

На 21 ноември 2023 г. Агенцията ще бъде гост на събитието Дни на кариерата в УНСС и за трети път тази година е златен спонсор на събитие от серията

09:00 | 16.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Austrian Business Agency помага на студентите от УНСС да се ориентират в австрийския пазар на труда

Откриването на нови възможности за кариера, особено в чужди страни, може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно начинание. Австрия, известна със зашеметяващите си пейзажи, богатото си културно наследство и силната си икономика, се е превърнала в търсена дестинация за онези, които са изкушени от перспективите за международна кариера.

Въпреки това ориентирането в тънкостите на австрийския пазар на труда може да се окаже доста сложно. За щастие, на разположение е ценен ресурс, който има за цел да помогне на желаещите – специализираните агенции. ABA - Austrian Business Agency – държавна агенция, която е пряко подчинена на Федералното министерство на труда и икономиката на Република Австрия, се превръща в своеобразен пътеводител във възможностите.

ABA функционира в три отделни направления: Invest in Austria, Work in Austria, and Film in Austria. Тя играе ключова роля като свързващо звено между предприятията и потенциалните служители от други страни, като основната ѝ мисия е да представи Австрия като привлекателен център за бизнес и заетост в световен мащаб.

Свободните работни места в страната се достъпват от потенциалните кандидати лесно чрез онлайн платформа. Съществено предимство за тях е безплатната подкрепа, която ABA предлага при решаване на въпроси, свързани с преместването в Австрия и установяването в страната.

Видовете длъжности, които се търсят от работодателите, зависят от изискванията на пазара, като значителен брой позиции се обявяват в сектори като ИТ, електротехника, електроника и природни науки.

Независимо дали сте опитен професионалист, който иска да напредне в кариерата си, или наскоро завършил студент, който прави първите си стъпки в професионалния свят, ако обмисляте да разширите хоризонтите си, трупайки опит в сърцето на Европа, обмислете възможността да се свържете с ABA.

Ще имате възможност да се запознаете лично с представителите на агенцията на 21 ноември 2023 г. по време на форум „Дни на кариерата – икономика, финанси, маркетинг, човешки ресурси и обслужване на клиенти“ в София, чийто домакин е Университетът за национално и световно стопанство.

Студентите и другите участници ще могат да разговарят директно с представители на организацията, а всеки, посетил щанда, ще има възможност да участва в томбола с награди.

Достъпът до форума и участието в томболата изисква само бърза регистрация. След като се регистрира, всеки участник ще получи уникален QR код, който да бъде сканиран от представител на компанията в деня на събитието.

ABA – Austrian Business Agency запазва позицията си на златен спонсор на „Дни на кариерата“, организирани от JobTiger. Това отразява стремежа им да подкрепят възможностите в икономическия сектор, да подпомагат международните перспективи за кариера и да съдействат на българските студенти и търсещи работа да разширяват своите хоризонти.

Последна актуализация: 12:24 | 15.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазар на труда виж още
Финанси виж още