IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Chevron очаква печалбата за тримесечието да надмине прогнозите на анализаторите

Очакванията са, че печалбата на компанията намалява наполовина спрямо 2022 г.

08:14 | 24.07.23 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Петролната компания Chevron записва печалба от 6 млрд. долара през второто тримесечие, съобщават от компанията в рядко практикувано от тях предварително оповестяване на финансови резултати, пише Ройтерс. Финансовият отчет ще бъде публикуван официално в края на тази седмица.

Предварителните данни са по-добри от очакваните от пазара, посочва Ройтерс. Резултатът обаче е наполовина под рекордната печалба, записана от Chevron за същия период на миналата година, когато енергийната криза беше в разгара си. Заради високите цени на енергийните продукти повечето компании в сектора записаха рекордни печалби през цялата 2022 година.

От компанията посочват, че все още имат добри резултати. През второто тримесечие на годината от Chevron увеличава добивите в Пермския басейн - най-перспективното поле за шистов петрол в САЩ, до 772 хил. барела на ден. Това е с 10% повече спрямо миналата година и е рекорден за компанията добив в региона.

Проектите на Chevron в Казахстан също се движат по план.

Ройтерс припомня, че компанията придоби PDC Energy в началото на годината за сумата от 7,6 млрд. долара. Очакванията са, че сделката ще бъде финализирана през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:14 | 24.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още