IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Топлофикация" започва поетапно пускане на парното в София

Първо ще бъдат топлозахранени училищата и детските градини

12:34 | 04.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

"Топлофикация София" ще започне поетапно подаване на топлинна енергия към клиентите си от 5 ноември. Първо ще бъдат топлозахранени училищата и детските градини, а след това административните и жилищните сгради, съобщава дружеството. 

Преди пускането на отоплението в сградите е важно да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и те ще бъдат запълнени, ако са източени, допълва съобщението, цитирано от БТА.Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена.

Клиентите трябва да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела. Важно е също абонатите да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност да се свържат със своя топлинен счетоводител, припомнят от „Топлофикация“. 

На 30 юни КЕВР обяви новите цени на топлинната енергия, които ще са в сила от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година. За клиентите на "Топлофикация София" ЕАД утвърдената годишна прогнозна цена на топлинната енергия за битовите потребители е в размер на 137,93 лв./MWh, т.е. парното и топлата вода в столицата се увеличават с 0,05%.

През май тази година стана ясно, че в периода от септември 2022 г. до април 2023 г. "Топлофикация София" е изплатила общо 640 млн. лева от задълженията си към "Булгаргаз", но към 30 април дължеше още 695 млн. лева на обществения доставчик. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:24 | 04.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Енергетика виж още

Коментари

Финанси виж още