IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БВП и инфлацията ще са във фокуса на седмицата

Ще излязат данни за дейността на лизинговите дружества

10:20 | 13.02.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

И през тази седмица ще излязат нови актуални статистически данни, свързани с развитието на българското стопанство – информация за икономиката и финансите на държавата.

В понеделник (13 февруари) няма обявени събития.

Във вторник (14 февруари) Националният статистически институт ще публикува експресни оценки за брутния вътрешен продукт (БВП) на национално ниво през четвъртото тримесечие на 2022 г.

НСИ ще даде данни за наети лица и средна работна заплата през последните три месеца на миналата година.    

В сряда (15 февруари) Българската народна банка ще обяви каква е рамката за международни резерви и ликвидност в чуждестранна валута за януари 2023 г.

Ще излязат данни за дейността на лизинговите дружества през последното тримесечие на миналата година.

В третия работен ден на тази седмица от НСИ ще научим какви са индексите на потребителските цени през миналия месец.

Статистиката ще обобщи и годишни данни за 2022 г. за пътуванията на българи в чужбина и посещенията на чужденци в България.

От НСИ ще разберем какви са цените на производител и индексите на цените в селското стопанство през четвъртото тримесечие на 2022 г. и обобщени годишни данни за 2022 г.

Статистиката ще обяви данни за емисии на вредни вещества в атмосферата, битови отпадъци, общи приходи от данъци и такси и извършени разходи за битови отпадъци, отпадъци от икономическата дейност за 2021 година.

Ще излязат данни с ведомствени наблюдения, свързани с околната среда, за движението на дълготрайните материални активи с екологично предназначение, водопотребление, водоснабдяване и канализация, пуснати на пазара опаковки и подземни запаси за 2021 г.              

В четвъртък (16 февруари) централната банка ще публикува платежния баланс и данни за потока на преки инвестиции през декември, както и за външната търговия през ноември

НСИ ще ни информира какви са доходи, разходи и потребление на домакинствата през четвъртото тримесечие на 2022 г.        

В петък (17 февруари) НСИ ще обяви наблюдение на работната сила през последните три месеца на миналата година.

В събота (18 февруари) от НСИ ще получим информация за цени на производител в горското стопанство през четвъртото тримесечие на 2022 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:27 | 13.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Екология и ESG виж още

Коментари

Финанси виж още