IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кадровите смени в ДФ "Земеделие" няма да спират плащания, уверява зам.-министър

Забавяния на плащания имаше още при служебния кабинет миналата година, каза Георги Събев

11:51 | 22.08.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Близо 1 милиард лева ще бъдат директните плащания за фермерите по европрограмите в рамките на календарната година. Плащанията няма да бъдат повлияни от промените в ръководството на Държавен фонд "Земеделие" и ще се осъществят в срок. Това каза по bTV зам.-министърът на земеделието Георги Събев.

Миналата седмица Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) освободи изпълнителния директор на Разплащателната агенция Николай Каварджиклиев. За изпълнителен директор на Фонда бе назначен Георги Тахов. 

"Около фонд "Земеделие" има много шум за нищо. Проведе се управителен съвет, на който се предложи промяна в ръководството. Бившият изпълнителен директор на фонд "Земеделие" подкрепи промените", посочи той.

По думите му промените в ръководството няма да доведат до забавяне в изплащането на средствата за производителите. "Вече обсъдихме план за действия, за да бъдат предотвратени загубите. Имало е проблем в комуникацията между ДФЗ и Министерството на земеделието", обясни Събев.

Забавяния на плащания имаше още при встъпването на служебния кабинет миналата година, каза Събев  - в документацията, проектите, но тогава се навакса голяма част от забавянията, допълни той.

В България близо 1 милиард евро трябва да влязат в земеделието, за да реагира на кризите - пандемията и войната в Украйна, каза още заместник-министърът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Земеделие виж още

Коментари

Финанси виж още