IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Synevo: България повиши нивото на лабораторната диагностика

Иновациите са ключови за медицинските лаборатории в съвременния високотехнологичен свят, посочва д-р Себастиан Ротариу

21:55 | 10.03.22 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria&nbsp;</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria 

България е на прав път по отношение на нивото на лабораторната диагностика. Вече има няколко лаборатории, които инвестират в нови технологии, но има и още много да се направи в тази област. Това коментира в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria възможностите на съвременните медицински технологии, които са по-бързи, по-надеждни и намаляват почти до нула възможността за човешка грешка д-р Себастиан Ротариу, директор на Synevo България.

Synevo е европейска верига от медико-диагностични лаборатории, част от шведската здравна организация Medicover Груп, собственост на фондация "af Jochnick", която притежава и бизнеса Oriflame.

Д-р Ротариу е сред лекторите на TECH 21 в първото събитие от поредицата, посветено на здравето Health Tech.

"Миналата година Synevo България вече инвестира в няколко технологии, които са първи по рода си за България. Инвестирахме в технологичната система "cobas® pro" на Roche, а в лабораторията на компанията в Пловдив вече действа друго високотехнологично оборудване на Roche - "cobas® pure", обясни той.

Д-р Ротариу съобщи, че още през април 90% от тестовете, които правят българските пациенти ще се извършват с новите технологични инструменти. По думите му компанията е реинвестирала приходите си по време на пандемията в нови технологии.

"Synevo е единствената независима лаборатория в България, която не принадлежи на болница, която е сертифицирана в Българската ISO агенция по ISO 15189, като той е валиден за пет години, а сега сме във втората си година и всеки август от агенцията ни посещават за проверки. Ние следваме тези международни правила в лабораторната си практика", коментира д-р Ротариу.

Той е категоричен, че Synevo България е една от най-дигитализираните лаборатории в България. „Нашият сайт е посетен от 3 милиона уникални пациенти. Това се случва по една единствена причина, защото ние имаме оригинално съдържание, което пациентите харесват. Всяка статия за медицинско състояние или болест се одобрява от нашия медицински директор", отбеляза директорът.

Как повлия пандемията от Covid-19 върху редовните пациенти на Synevo? По какъв начин фондация "af Jochnick" се погрижи за служителите си в Украйна? Има ли превенция за рака на маточната шийка? Каква кампания предприемат от Synevo България заедно с Националната пациентска организация и Организацията на пациентите с рак на маточната шийка?

Вижте целия коментар във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Гледайте Health Tech на 13 март, от 19:00 часа, по Bloomberg TV Bulgaria. Освен в ефира на телевизията, дискусиите ще се излъчват ексклузивно в дигиталните канали на водещите канали на Investor Media Group, както и на уебсайта и социалните мрежи на телевизията.

Експертната дискусия Health Tech се провежда със специалната подкрепа на Синево България, Dentaprime, СОБАЛ и Медицински Център Луксор-Пловдив, СОБАЛ Академик Пашев-София и Здравословен и щастлив живот. Медийни партньори са Puls.bg, Dnes.bg, Investor.bg, сп. „Мениджър“ и сп. BusinessGlobal.

Второто издание на мултиплатформеният проект за технологиите на 21 век Tech 21 ще запознае зрителите в ефира на бизнес телевизията с последните иновации в здравеопазването, строителството, автомобилите и застраховането.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да гледате тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:22 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още

Коментари

Финанси виж още