IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четири проекта на пациентски организации взеха наградите „Заедно за здраве“

ТЕВА ще финансира отличените, догодина призьорите ще са пет

14:58 | 28.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ТЕВА България
Снимка: ТЕВА България

Четири от общо 36 проекта на пациентски организации спечелиха конкурса на ТЕВА България „Заедно за здраве“ за 2022 г. и бяха отличени на специална церемония на 24 ноември в Централния военен клуб в София.

Дарителската кампания „Заедно за здраве“ насърчава инициативи, които влияят положително на живота на пациентите и техните семейства – за по-хуманна среда, за по-добра грижа и здравеопазване.

В тази първа година на програмата в България за финансиране кандидатстваха 36 проекта от 34 организации от цялата страна, насочени към детско здраве, психологическа помощ за пациенти с редки заболявания, с онкологични заболявания и за по-достъпна здравна грижа за пациенти в трудно достъпни райони в България. Проектите бяха оценени от специална комисия, която селектира десет от 36-те проекта, а служителите на компанията ТЕВА определиха четирите призьори.

Това са:

Проект „Приключения в познанието“ на Асоциацията на родители на деца с епилепсия. Целта е прилагане на иновативен комплексен модел за подобряване качеството на живот на деца и лица с епилепсия чрез индивидуални консултации и групови беседи.

Проект „Звено за подкрепа на хора с редки болести“ на Българска Хънтингтън Асоциация. Целта е да даде подкрепа на пълнолетни хора с редки болести, родители на деца с редки заболявания и членове на засегнати семейства.

Проект „Нефрологична помощ за децата от малките селища“ на Асоциация на родители на деца с бъбречни заболявания. Целта е да окаже емоционална, социална и образователна подкрепа за децата и семействата с установени бъбречни заболявания или увреждания в 8 селища в страната, за да се справят с предстоящото лечение и стрес.

Проект „Слънчево колело” на Югозападен общественоинформационен център. Целта е подкрепа на хора с онкологични заболявания и близките им чрез индивидуална и групова терапевтична помощ, както и популяризиране на тяхното изкуство.

Наградите връчиха г-жа Веред Елрон – културен аташе в Посолството на Израел в България, Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на ТЕВА, Гади Мукомолов – изпълнителен директор на завода на ТЕВА в Дупница и Стойка Янева – 36 години служител на завода.

„ТЕВА вече е организирала подобни конкурси в 14 държави. България е 15-десетата страна – обясни на церемонията Николай Хаджидончев – изпълнителен директор на ТЕВА Фарма ЕАД. – Нашата идея е да помогнем на хората в нужда, на пациентите с тежки заболявания и на хората до тях да преодолеят трудностите с повече съчувствие и човечност.

Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на ТЕВА Фарма ЕАД Николай Хаджидончев, изпълнителен директор на ТЕВА Фарма ЕАД

Много често тези пациенти губят своята независимост, възможността да планират живота си, а понякога имат усещането за загуба на достойнство. Ето защо е толкова важно да подкрепим тези хора да продължат напред в борбата със заболяването. Бях приятно изненадан, че всички кандидатстващи за финансиране проекти бяха достойни да ги подкрепим.“

За финал Радослава Ганозова – асоцииран директор „Корпоративни комуникации и брандинг“ на ТЕВА България обяви добрата новина: „Благодарение на многото стойностни проекти, участващи в конкурса, от ТЕВА Фармасютикълс са решили през следващата година наградените с финансиране проекти в България да се увеличат на пет“.

Радослава Ганозова, асоцииран директор Корпоративни комуникации и брандинг на ТЕВА България Радослава Ганозова, асоцииран директор Корпоративни комуникации и брандинг на ТЕВА България

Последна актуализация: 14:58 | 28.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още
Финанси виж още