IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Имплантологът д-р Радослав Симеонов: Зъбни импланти и дигитални технологии от последно поколение

Денталната медицина, в частност имплантологията, се развива с изключително бързи темпове

09:00 | 06.04.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Дентатайм
Снимка: Дентатайм

Д-р Радослав Симеонов има над 20 години професионален опит като дентален лекар. Собственик е и главен лекар на клиника Дентатайм в София, специализирана в комплексно лечение на дентални заболявания с насока имплантология, естетика и кореново лечение на зъбите. В своята дългогодишна практика съчетава внимание, индивидуален подход и висок професионализъм, с които е спечелил доверието на много пациенти от България и от чужбина. В Дентатайм предлагат и специален ускорен план за лечение за заети, работещи и пътуващи хора.

Д-р Симеонов, вече е възможно да се проведе лечение със зъбни импланти в рамките само на 5 работни дни, с какви темпове напредва денталната имплантологията?

Денталната медицина, в частност имплантологията, се развива с изключително бързи темпове благодарение на високотехнологичната образна апаратура, съвременните софтуерни продукти и други иновативни решения, които от една страна подобряват нашата работа и от друга, скъсяват значително времето, в което можем да диагностицираме и проведем имплантологично лечение.

Как съвременните дигитални технологии влизат в помощ на една специализирана клиника за зъбни импланти?

Съвременната дентална имплантология е неразделно свързана с най-новите постижения в сферата на дигиталните технологии. За да се получи търсеният дълготраен и естетичен резултат, с който се възстановяват всички функционални характеристики на зъбите, говор и естетика, се използват дигитални технологии свързани с проектирането на конструкциите върху имплантите, изработката на временни и постоянни корони с най-съвременните CAD/CAM принтиращи и други машини.

Заместването със зъбни импланти е най-доброто решение за възстановяване на липсващи зъби, като тук дигиталният, персонален и изключително подробен анализ на състоянието на пациента, с който започва всяко едно лечение, е ключов.

Какви дигитални технологии използвате в клиника за зъбни импланти Дентатайм в София при провеждане на лечение?

В нашата клиника предлагаме различни имплантологични системи от световно утвърдени производители, в зависимост от нуждите на всеки конкретен пациент и спецификите на общото му здравословно състояние (наличие на достатъчен обем от кост, стадий на пародонтоза, диабет, хронично заболяване и др.)

Всеки план за лечение е строго индивидуален и започва с изготвянето на задълбочен анализ. Именно тук, в този първи етап от лечението, огромна роля играят най-съвременните дигитални технологии за образна диагностика, високотехнологичните скенери и компютърната томография, особено при определянето наличието на кост при пациента.

Например, с помощта на 3D (CBCT) технология за сканиране, получаваме триизмерен рентгенов образ на челюстите и зъбите, с който се извършва преценка за наличието или съответно отсъствието на кост при пациента.

Заснемането на пациента наподобява процеса в професионално фотографско студио. Работата с модели на екран ни дава реална представа какви  предизвикателства и особености има във всеки един пациентски случай и ни помага да планираме точното място за поставяне на зъбните импланти.

За кореновото лечение разполагаме и с последно поколение дентален микроскоп, оборудван с флуоресцентен и антирефлексен модул, както и с вградена 4К камера и монитор.

Прилагането на всички тези технологии съкращава значително времето за подготовка на лечението със зъбни импланти и позволява вторият етап - тяхното поставяне и натоварване, да се проведе за максимум 5 дни след изготвянето на анализа. Този пример е типичен за имплантологичната система с имедиатни, едночастови зъбни импланти за незабавно натоварване, която е една от най-търсените в нашата практика.

Кои са другите фактори, които позволяват да се проведе ускорено дентално (зъбно) лечение, особено за заети хора или пациенти, които пътуват от други градове?

В Дентатайм предлагаме план за лечение “Дентекспрес” - опция за оптимизирано време за посещения в клиниката. Създадохме го специално за заети, работещи и пътуващи хора от бизнеса и такива, които идват при нас от други градове на страната и от чужбина. Успяваме да спестим на пациентите си многобройни кратки посещения за седмици напред, като провеждаме лечението само в един или няколко последователни дни.

Модерните технологии ни дават уникални възможности в диагностиката, лечението и профилактиката. Наред с това обаче от изключително значение е човешкият фактор. Иновациите вървят ръка за ръка и с професионално обучение, допълнителна квалификация и нови умения, които самите ние като дентални лекари непрекъснато усвояваме, за да можем да ги прилагаме и да сме в крак с най-новите възможности. Опитният и непрекъснато развиващ се екип е най-важният актив на всяка добра имплантологична клиника.

Вашата консултация за лечение със зъбни импланти с д-р Радослав Симеонов можете да запишете през сайта на клиника за зъбни импланти Дентатайм в София или на телефон (+359) 892 600 602.

Последна актуализация: 18:15 | 04.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Здравеопазване виж още
Финанси виж още