IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пампорово пуска нов шестседалков лифт за зимния сезон

Планинските курорти стават все по-атрактивни извън зимния сезон, каза Мариян Беляков

19:24 | 26.09.23 г. 1
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

С откриването на зимния сезон се очаква да заработи новият шестседалков лифт от „Малина“ до връх „Снежанка“, който ще покрие широк периметър от ски пистите в региона. Това каза Мариян Беляков, изпълнителен директор на "Пампорово" АД, в интервю за предаването „В развитие“ на Bloomberg TV Bulgaria.

Очаква се лифтът да е в пълна готовност за експлоатация за сезона, каза той.

По думите му ранните туристически записвания предвещават добър сезон. Очакванията са той да е значително по-добър от предходния.

Събеседникът допълни, че подобренията по ски зоната и подсилената система за сняг в курорта от миналата зима са добра основа за подготовка.

Най-голям брой туристи в курорта пристигат от Великобритания, Гърция и Румъния.

Планинските курорти стават все по-атрактивни извън зимния сезон, посочи още събеседникът. Това се дължи на чистия въздух и природата. Курортът разчита на своите екопътеки и различни видове летни атракциони, а Родопите са силен привличащ фактор за туризъм, обясни Беляков.

На въпрос относно развитието на здравния туризъм и създаването на условия за спа туризъм, той посочи, че през последните години са били направени много промени в тази посока. Работи се и по нови инициативи.

Голям е проблемът с недостига на кадри в туристическия сектор, потвърди Беляков. Опитите в тази насока са свързани с това да бъдат поддържани на работа целогодишно, обучение на нови кадри и запазване на местните млади хора в региона.

Още от разговора гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:24 | 26.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Туризъм виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
travelboy
преди 6 месеца
Да.И с по 5 отворени писти през сезона и цени като в Алпите чакайте ръст на туристите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още