IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Авиокомпанията Condor вече продава и мястото за дамската чанта

Може да си осигурите багажно отделение преди полета - срещу допълнително заплащане, разбира се 

16:30 | 01.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images)
Снимка: Alexander Hassenstein/Getty Images)

Креативността в авиацията почти няма граници - поне когато става въпрос за добавяне на допълнителни такси към частични услуги по време на пътуване. Много авиокомпании вече начисляват допълнителни такси за исканията на клиентите да се качат първи на борда, да резервират определено място, да имат повече място за краката или да им бъде сервирана храна при по-кратки полети. Сега германската авиокомпания Condor предлага нещо ново: Там вече можете да резервирате отделение за ръчния си багаж в икономична класа при избрани полети на дълги разстояния.

„Само срещу 9,99 евро Ви се гарантира място за съхранение на ръчния багаж, разрешен в тарифната ставка", казва Condor . В противен случай, както при всички полети, има вероятност ръчният багаж да се окаже в багажното отделение поради липса на място.

Пред Frankfurter Allgemeine Zeitung главният изпълнителен директор на Condor Ралф Текентруп казва, че това е ежедневен проблем в авиацията: „Много пътници го познават: седите на изхода, започва качването на борда и се чудите дали ръчният ви багаж ще намери място в горното отделение". Сега Condor иска да печели пари от потенциалните притеснения на пътниците.

Фактът, че все повече пътници, които не искат да чакат дълго или дори напразно на мястото за получаване ма багажа след кацане, вкарват багажа си директно до мястото си в самолета, наистина се превърна в проблем при летене. Въпреки това опцията за резервация вероятно има за цел компанията да печели пари не само с продажбата на места, но и с отделенията за съхранение.
Самолет на германската нискотарифна авиокомпания Condor. Снимка: Michele Tantussi/Bloomberg Самолет на германската нискотарифна авиокомпания Condor. Снимка: Michele Tantussi/Bloomberg
Condor вероятно е първата авиокомпания с отделения, които могат да бъдат резервирани срещу заплащане, но други вече таксуват мини куфарчето на колелца в ръчния багаж. Ако летите с Eurowings с тарифата "Basic", трябва да платите 15 евро за всичко, което е по-голямо от чанта за лаптоп. Easyjet и Ryanair правят същото. А мнозина обезпокоени клиенти вече питат докога и усмивките на стюардесите при качване на борда ще бъдат включени в стандартната цена на билета. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:29 | 01.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още