IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Два кандидатa искат да застраховат държавния авиофлот

„Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и „Евроинс“ се борят за договора с прогнозна стойност 757 500 евро

15:29 | 05.06.23 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Двама кандидати подадоха оферти за конкурса с прогнозна стойност 757 500 евро за сключването на едногодишен договор за застраховане на четири самолета, собственост на Държавния авиационен оператор на България (ДАО, Авиоотряда, б.ред.), сочат официални данни от понеделник.

В рамките на търга са подадени оферти от „Булстрад Виена Иншурънс Груп“ и „Евроинс“, става ясно от данните, публикувани в регистъра на обществените поръчки. Конкретните предложени условия не са оповестени. 

Търгът, обявен от правителствената агенция, предоставяща услуги за въздушен транспорт за държавните служители, се отнася до застраховането на два самолета и два хеликоптера (самолет Airbus A-319-112, самолет Фалкон-2000, хеликоптер МИ-8ПС и хеликоптер МИ-8Т). Застраховката трябва да покрива загуба или щета, нанесена на въздухоплавателните средства (ВС); отговорност спрямо трети страни, произтичаща от използването на ВС и всички авиационни дейности, отговорност спрямо пътници (злополука), багаж, карго и поща ; застраховка на военни рискове, застраховка на франшиза по "Каско". В самолета Фалкон–2000 е монтирана система за летателна проверка NM3625B (лаборатория). Лабораторията е собственост на ДП РВД, поради което по отношение на застрахователните рискове “Каско всички рискове” и “Каско военен риск” за самолет Фалкон–2000 следва да бъде включена клауза „Застраховка в полза на трето лице“. ДАО ще плаща застрахователната премия за самолета и лабораторията.

Предложената застрахователна премия ще има 80% тежест в общото класиране на офертите, като минималното самоучастие по застрахователната полица "Каско" представляват останалите 20%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:44 | 05.06.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

Финанси виж още