IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Министърът на транспорта смени ръководството на "Холдинг БДЖ"

Георги Друмев се завръща като изпълнителен директор на дружеството, а Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова са другите две нови назначения

12:57 | 13.08.23 г. 1
Снимка: Антон Станков, БГНЕС
Снимка: Антон Станков, БГНЕС

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков смени ръководството на „Холдинг БДЖ“, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

От постовете си са освободени Владимир Дунчев – председател на Съвета на директорите, инж. Атанас Атанасов – изпълнителен директор и член на Съвета на директорите, както и Валя Петрова – член на Съвета. 

Новите назначения са Георги Друмев, Димитър Михайлов и Юлия Варадинова-Милкова. 

След заседание на новия борд за негов председател е избрана Юлия Варадинова-Милкова, а новият изпълнителен директор на дружеството ще бъде Георги Друмев. 

От пресцентъра на министерството потвърдиха още, че на освободеното ръководство ще бъдат изплатени обезщетения за неспазен срок за предизвестие, предвиден в договорите им за управление на дружеството.

До този момент Георги Друмев ръководеше „БДЖ – Товарни превози“. Той вече е бил изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ", назначен от служебното правителство на Стефан Янев през юли 2021 г. На мястото му като шеф на "БДЖ - Товарни превози" е назначен Християн Кръстев. Промяната вече е отразена и интернет страницата на дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:58 | 13.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

1
rate up comment 10 rate down comment 3
SporqZaKef
преди 8 месеца
Как беше в онзи запис? Да овладеем институциите ли как беше ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още