IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Над 25% от пътищата в страната са за основен ремонт

Според министъра в оставка това се дължи не на бездействие, а на икономическата реалност

16:07 | 22.03.24 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Около 5500 км от републиканската пътна мрежа на страната, или над 25% от нея, са за основен ремонт. Това каза по време на парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Андрей Цеков, цитиран от БТА.

По думите му това обаче не се дължи на бездействието на едно или друго правителство, а е резултат от икономическата реалност през последните 20-30 години. Имали сме по-малко финансови възможности, отколкото са били потребностите за поддържане на вече изградената пътна мрежа, смята Цеков.

Министърът заяви, че е съгласен с необходимостта от приоритизацията на пътните обекти за ремонт.  Той отчете изоставане по темата за обходните пътища.

Мога да се ангажирам със старта на проектиране на обходни пътища, за да може да залегнат в бъдеща инвестиционна програма, когато сме изградили основните пътни артерии, да можем да преминем и към обходите, посочи Цеков. Той съобщи, че на този етап в инвестиционната програма като проектна готовност залягат няколко обхода и те са преди всичко на големите областни градове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:07 | 22.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Транспорт и инфраструктура виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
mr. Yoda
преди 1 месец
**** цензура !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 0
vasp
преди 1 месец
Тридесет и пет години говорим за пътища.... за тяхното качество ... и за нуждата от ремонти ... бездънни ями за обогатяване ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още