IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Velocity Minerals Ltd. подновява сондажите на медно-златното находище „Иглика“

Втората фаза на програмата включва приблизително 7000 м сондажи в 13 сондажни отвора

17:17 | 16.11.23 г.
Снимка: unsplash.com
Снимка: unsplash.com

Канадската компания за добив на злато Velocity Minerals Ltd. подновява сондажите на медно-златното находище „Иглика“ в Югоизточна България, съобщават от компанията. Програмата за сондаж е изцяло финансирана от Dundee Precious Metals Inc.

Втората фаза на програмата включва приблизително 7000 м сондажи в 13 сондажни отвора, като по план 2500 м трябва да бъдат завършени до края на годината, а останалите – в първото тримесечие на 2024 г.

Сондажната кампания се фокусира едновременно върху тестване на геохимични и геофизични цели, както и върху установяване на геоложката стратиграфия на площта, като по план сондажите трябва да достигнат максимална дълбочина от 1000 м.

Сондажите, проведени през август 2023 г., възлизат на 3275 м, което съчетано с текущата втора фаза ще доведе до приблизително 10 075 м.

Находището има потенциал за множество видове минерални находища, включително меден порфир, меден скарн и епитермално злато, посочват от канадската компания.

Velocity има и други проекти в България. Компанията контролира находището „Розино“ и е партньор на „Горубсо“ - Кърджали, както и е сключила споразумения за придобиване на 70% от златните проекти „Обичник“, „Македонци“ и „Седефче“, притежава 75% от проекта за добив на злато и мед „Златуша“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:14 | 16.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Индустрия виж още

Коментари

Финанси виж още