IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Магистърска програма на ВУЗФ и проф. Ричард Вернер преобразява икономическото образование

Висшето училище по застраховане и финанси отново стъпва на сцената на образованието с иновация и ангажимент към високите стандарти

13:04 | 20.11.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: ВУЗФ
Снимка: ВУЗФ

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) отново се отличава с иновация и високи стандарти в образованието. Пример за това е новата магистърска програма „International banking and finance“ с титуляр с проф. Ричард Вернер, международно признат икономист и експерт.

В последните години висшето бизнес училище се доказа като университет, предоставящ висококачествено образование на своите студенти. ВУЗФ продължава да бъде на челни позиции в Рейтинговата система на МОН, като покрива с високи резултати почти всички категории, които го отличават сред най-добрите икономически университети в България.

Новата магистърска програма на ВУЗФ, създадена съвместно с професор Ричард Вернер, е ярък пример за ангажимента на институцията към висококачествено висше образование. Тя представлява възможност за студентите да развият своите знания и умения, в съответствие със съвременните предизвикателства в областта на икономиката и банките.

Магистърската програма „Международно банкиране и финанси“ има за цел да подготви бъдещи професионалисти в областта на финансите и банкирането за успешна кариера в динамичния и конкурентен свят на международните финанси. Програмата предоставя богат набор от теоретични и практически знания, необходими за разбиране и управление на сложните финансови предизвикателства пред глобалния бизнес.

Професор Ричард А. Вернер, MA, D.Phil. (Oxon), е световно доказал се икономист и експерт. Завършил е LSE и Оксфорд, университетски професор по банково дело и икономика, упълномощен от FCA инвестиционен съветник и фонд мениджър, както и политически съветник на правителства и централни банки. През 2022 г. той е сътрудник в Будапещенския център за дългосрочна устойчивост и е гост-сътрудник в Mathias Corvinus Collegium. Професор Вернер е преподавал като редовен професор в множество университети, включително Саутхемптън, Де Монфорт, Уинчестър, университета Фудан (Международно училище по финанси Фанхай) в Шанхай, Гьоте университет Франкфурт, и като гост-професор в други образователни институции, включително университета Корвин в Будапеща.

Ричард Вернер е първият сътрудник на Шимомура в Банката за развитие на Япония, главен икономист на Jardine Fleming Securities (Asia) Ltd. в Токио, член на Комитета за разпределение на активи на TelWel, японски корпоративен пенсионен фонд на стойност 6,2 милиарда долара, старши управляващ директор и старши портфейл Мениджър в Bear Stearns Asset Management Ltd. в Лондон и в продължение на три години председател на одитния комитет на листната на Лондонската фондова борса международна корпорация с повече от 5000 служители.

През годините е консултирал и множество институционални инвеститори и правителства, включително държавни пенсионни фондове на САЩ, инвестиционни фондове, Азиатската банка за развитие, Министерството на финансите на Япония и парламентаристи в много страни. От 2010 г. до 2020 г. е член на Съвета в сянка на ЕЦБ.

През 1995 г. професор Вернер предлага нова политика за прекратяване на банковите кризи, която нарича „Количествено облекчаване“. Неговата книга „Принцовете на йената“ (Quantumpublishers.com) за банкирането и централното банкиране е бестселър в Япония и в България. В нея той предупреждава за предстоящите кредитни балони, банкови кризи и рецесии.

Програмата „International banking and finance“ е подходяща както за експертни кадри, работещи в банковата сфера, така и за други специалисти, желаещи да продължат професионалното си развитие във финансовата сфера. Обучението в магистърската програма ще се предлага във хибридна форма и е изключително подходящо за работещи хора. Онлайн лекциите ще се провеждат в събота и неделя.

Преподавателският състав, с титуляр проф. Вернер, ще включва още и д-р Ашраф Мохейбер - старши консултант в региона на Близкия изток и Северна Африка (MENA) и гост-лектор в британски университети, заедно с д-р Пламен Иванов – преподавател по международен финансов мениджмънт и управление на проекти в университета на Уинчестър и с 10-годишен опит като консултант на ръководители на C-Suite в Лондонското сити и Великобритания, както и доказани преподаватели от ВУЗФ.

Магистърската програма „International banking and finance“ ще предложи интересна колаборация между чуждестранни и български студенти, което ще допринесе за сериозна обмяна на професионален опит сред младите специалисти.

Приемът за програмата е отворен от 1 ноември и може да се осъществи онлайн на vuzf.bg. Стартът на програмата ще бъде през февруари 2024 г.

Днес, когато икономиката и банките играят ключова роля в глобалната динамика, ВУЗФ отговаря на тези предизвикателства и предлага иновативна магистърска програма, която е не просто следваща образователна степен, а широко отворена врата към успешна кариера в света на международните финанси.

Със създаването на програмата „Международно банкиране и финанси“ ВУЗФ продължава да се утвърждава като водещ център за образование и наука, като осигурява възможности на всички студенти да изградят успешни кариери и да допринесат за развитието на обществото и икономиката.

Интервю на Investor.bg с проф. Вернер може да прочетете тук.

Последна актуализация: 00:27 | 24.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Образование виж още
Финанси виж още