IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Апелативният съд в Пловдив спря временно апорта на акциите от Пловдивския панаир

До края на производството в СГС акциите няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД

12:27 | 15.08.23 г. 2
Автор - снимка
Редактор
Международен панаир Пловдив
Международен панаир Пловдив

Апелативен съд - Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от община Варна към "Пълдин туринвест" АД.

Това се случва в резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията Богдан Богданов дело пред Софийския градски съд (СГС) и на предявените две особени искания, съобщават от икономическото министерство.

Съдът потвърди определението на Окръжен съд – Пловдив, който спря охранителното регистърно производство за вписване на увеличаването на капитала на "Пълдин туринвест" АД чрез непаричната вноска на Община Варна - 16 314 400 поименни акции до приключване с влязло в сила съдебно решение на производството.

Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество "Пълдин туринвест" АД.

В началото на юни министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди пълен правен анализ по казуса с Пловдивския панаир. По-късно Министерският съвет му възложи със свое решение да извърши всички възможни действия в защита на държавния интерес.

В средата на юли Министерството на икономиката и индустрията заведе иск за собствеността на акциите, като поиска и спиране на вписването на апорта в Търговския регистър и налагане на запор на акциите в Централния депозитар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:27 | 15.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Правосъдие виж още

Коментари

2
rate up comment 2 rate down comment 1
Schopenberg
преди 8 месеца
Все пак в България има Търговски закон, който, за разлика от "вълненията" на местните политически ***, съдът е длъжен да спазва. Единственото, което вероятно ще се случи, е дружеството да потърси обезщетение за пропуснати ползи и възпрепятстване на законната му дейност пред Европейския съд. Тогава всички ние - съвестните данъкоплатци ще платим наложените на държавата санкции, заради политическите прищявки и изнудване от групичка пловдивски маргинали, от които Христо Иванов (ДаБГ) трепери.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 2 rate down comment 1
Schopenberg
преди 8 месеца
За съжаление на някои пловдивски площадни псевдополитици, разчитащи чрез истеричните си крясъци по повод панаира да се намърдат в местната власт, от правния им нихилизъм и неграмотност нищо няма да произлезе. Вписването на апорта ще се случи веднага след като безсмислената съдебна акция на МИИ в СГС се провали с гръм и трясък, по една много проста, но безспорно валидна причина:
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още