IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast и J&J обявиха програми за обратно изкупуване на акции

Компаниите бързат да изпреварят влизането в сила на нови данъци

17:25 | 14.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Телекомуникационният конгломерат Comcast и фармацевтичният гигант Johnson & Johnson се оказаха поредните американски компании, които обявяват програми за обратно изкупуване на акции за милиарди долари. Това се случва преди въвеждането на новите данъци върху обратните изкупувания, които ще влязат в сила през следващата година, предава Ройтерс.

Comcast удвои обратното си изкупуване на акции до 20 млрд. долара, след като през януари го увеличи до 10 млрд. долара. От своя страна, Johnson & Johnson каза, че нейната програма ще е за до 5 млрд. долара.

Comcast, чиито книжа повишиха стойността си с 1% преди началото на борсовата сесия, заяви, че от началото на годината е изкупила обратно акции за 9 млрд. долара.

Данъчният закон за климата, здравеопазването и данъците, който беше приет от Съединените щати, вероятно е накарал компаниите да побързат с обратното изкупуване, тъй като налага нов данък, който ще влезе в сила от следващата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:25 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Свят виж още

Коментари

Финанси виж още