IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Metro отново отбелязва значителен ръст на продажбите

И през четвъртото тримесечие компанията успя да увеличи значително продажбите си въпреки високия натиск върху разходите

14:34 | 21.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

След двуцифрения ръст през четвъртото тримесечие германският търговец на едро Metro е увеличил приходите си от продажби с 21,4% до малко под 30 млрд. евро през изминалата финансова година 2021/22 (към края на септември). По отношение на оперативната печалба (коригирана Ebitda) се очаква Metro да е достигнала средата на прогнозния диапазон от 150 до 230 млн. евро през 2021/22 г., обяви в петък главният изпълнителен директор на Metro Щефен Грьобел.

Следващата година ще продължи да се характеризира с висока инфлация и увеличаващ се натиск върху разходите, казва изпълнителният директор, цитиран в прессъобщението. Но Metro е на прав път и иска да спечели пазарен дял, добави той.

През четвъртото тримесечие Metro успя да увеличи продажбите си с 12,1% на годишна база до осем милиарда евро. Групата успя да постигне значителни успехи в Източна Европа, а на родния пазар в Германия базираният в Дюселдорф концерн отбеляза петпроцентно увеличение на продажбите. През финансовата година Metro успя да увеличи значително бизнеса си с хотелиери и ресторантьори, след като през предходната година предлагането в сектора на гастрономията пострада от свързаната с коронавируса криза. 

Грьобел прокарва ориентацията на Metro към търговията на едро. За тази цел той разширява дейността към доставки за ресторанти и хотели и по-тясно обвързва традиционната дейност на клоновете с онлайн дейностите на базираната в Дюселдорф група.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:34 | 21.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още