IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Walmart надмина с лекота очакванията на Wall Street за коледното тримесечие

Финансово притеснените потребители залагат на стоки от дискаунтъра

16:22 | 21.02.23 г.
Снимка: Bing Guan/Bloomberg
Снимка: Bing Guan/Bloomberg

Американската верига хранителни магазини Walmart надмина очакванията за печалбата си за последното тримесечие, след като дискаунтърът обяви, че притеснените финансово потребители са търсили храни, подаръци и стоки за дома на по-ниски цени, пише CNBC.

Търговецът на дребно заяви, че очаква приходите му от продажби за новата фискална година в обектите, отворени преди повече от година в САЩ, да нараснат с между 2% и 2,5%, като се изключат горивата. Той прогнозира коригирана печалба на акция в диапазона от 5,90 до 6,05 долара, без горивата.

Главният финансов директор Джон Дейвид Рейни коментира, че цените на хранителните стоки все още са високи, което кара потребителите да купуват по-малко стоки, продукти, които не са от първа необходимост.

„Потребителят все още е под голям натиск“, коментира той.

Walmart отчете 6,28 млрд. долара нетна печалба, или 2,32 долара на акция, спрямо 3,56 млрд. долара, или 1,28 долара на акция, година по-рано.

Приходите от продажби в обектите на компанията в САЩ, отворени преди повече от година, са нараснали с 8,3%, без разходите за горива. Приходите от онлайн продажби на Walmart U.S. са скочили със 17% на годишна база.

Акциите на Walmart завършиха търговията в петък на ниво от 146,44 долара, с което пазарната капитализация на компанията достигна близо 395 млрд. долара. Стойността на книжата на гиганта нарасна с около 3% от началото на годината, като се представя по-слабо от S&P 500, който записа около 6% ръст за същия период.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:22 | 21.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още