IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Главният изпълнителен директор на Macy's излиза в пенсия догодина

Негов заместник ще бъде ръководителят на магазините Bloomingdale's Тони Спринг

15:26 | 29.03.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg
Снимка: Bloomberg

Главният изпълнителен директор на Macy’s Джеф Дженет ще се пенсионира след 40-годишна кариера в компанията, заяви веригата магазини в сряда, цитирана от cnbc.

61-годишният Дженет планира да се оттегли през февруари следващата година. Той ще бъде наследен от Тони Спринг – главния изпълнителен директор на веригата луксозни търговски магазини в рамките на компанията Bloomingdale’s.

Освен промяната в ръководната позиция главният финансов директор на Macy’s Ейдриън Мичъл ще поеме по-широка роля и ще действа и като главен оперативен директор. Той ще управлява екипите по дейността на магазините, технологиите и веригите на доставка в допълнение към ролята му във финансите и имотите.

Когато Дженет зае топ позицията в Macy’s през 2017 г., той се изправи пред намаляващи продажби и трудни въпроси за това дали компанията – и търговските магазини като цяло – могат да оцелеят, докато потребителите се насочват онлайн и пазаруват все по-вече от дискаунтери, интернет търговци и марки, следващи последния писък на модата.

Той направляваше усилията за съживяване на почти 165-годишната компания. Започна тригодишен план за преструктуриране на Macy’s, обявен през февруари 2020 г. В него се включваше ускоряване на дигиталния растеж, затваряне на слабо представящи се магазини и инвестиране в най-добрите магазини на компанията, за да се увеличи печалбата.

През последните три години Дженет управляваше компанията през друго голямо предизвикателство: пандемията, която принуди Macy’s временно да затвори своите почти 800 магазина и да изпрати повечето си служители в отпуск.

От пандемията търговецът на дребно излезе с по-малко служители и магазини, но и с по-малко дълг и по-модерна, водена от данните организация.

Акциите на компанията са поевтинели с около 50% от март 2017 г., когато Дженет пое поста, но се възстановиха драматично от дъното, достигнато през март и април 2020 г., точно когато започна пандемията от Covid-19.

В изявлението си Macy’s каза, че 58-годишният Спринг е избран като следващ лидер след вътрешен и външен процес на търсене. Bloomingdale’s е един от най-силните сегменти на бизнеса на Macy’s. Снимка: Nina Westervelt/Bloombe Bloomingdale’s е един от най-силните сегменти на бизнеса на Macy’s. Снимка: Nina Westervelt/Bloombe

Bloomingdale’s, която Спринг в момента ръководи, е един от най-силните сегменти на бизнеса на Macy’s. Брандът, който има по-малко магазини, но по-луксозни марки и клиенти, харчещи повече, се представя по-добре от едноименната марка магазини Macy’s през всяко тримесечие от последната фискална година. 

Компанията включва още магазините за продукти за красота Bluemercury, на които Спринг помогна да се препозиционират като друг силен сегмент в компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:26 | 29.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още