IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия замества IKEA с беларуската имитираща компания Swed House

Засега реакциите на първите посетители са по-скоро смесени

14:05 | 16.04.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: EPA
Снимка: EPA

Белоруската мебелна компания Swed House, която продава артикули, замислени да приличат на тези, произведени от шведския гигант IKEA, откри първия си магазин в Москва в събота, апървоначалната реакция на потребителите беше смесена, предава Ройтерс. 

IKEA спря всички операции по продажба на дребно и производство в Русия скоро след като Москва започна „специалната си военна операция" срещу Украйна, заедно с десетки други западни компании.

„Ние не сме IKEA - стремим се да бъдем като IKEA, имаме свои собствени марки, свои собствени стоки. Да, имаме и артикули на IKEA ", заяви генералният директор на Swed House Мамедали Касимов.

"Продаваме ги - 15-20% от асортимента ни са оригинални продукти на IKEA. Никой не ни е забранил да го правим... нашите собствени стоки Swed House също се търсят много", каза той, визирайки новия едноименен магазин.

Клиентите в магазина, които отказват да посочат фамилните си имена, предлагат на репортерите на Ройтерс разнопосочни мнения.

„Напоследък IKEA много ни липсва. Този нов магазин е, да кажем, едно приятно начало", каза Наталия.

Други казват, че помещението е твърде малко.


„Стоките не трябва просто да лежат една върху друга. IKEA имаше определен подход към позиционирането на продукти... можеше да се лежи върху легла, да се тестват мебелите", казва Йохан. „Ако тези момчета искат да се подобрят, пътят пред тях е все още много дълъг“. Първоначално Swed House има за цел да открие пет магазина в моловете в Москва, преди да се насочи към други руски региони през следващата година, казва Касимов. IKEA възобнови за кратко онлайн продажбите миналото лято, а част от компанията все още управлява 14 търговски центъра с марката MEGA в Русия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:07 | 16.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 1
Damian12
преди 11 месеца
Е то руснак освен да открадне, какво друго да измисли...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 45 rate down comment 65
Импeраторът
преди 1 година
Не е проблем, че не е сполучлива тази кражбата-имитация. Путин искаше да имитира немския блиц крик в Украйна - това е проблем. Просто сгреши, че РФ от 21 век е достигнала Германия от 20 век. Много са далеч още ***.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още