IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерът на BAT не вижда големи ползи от прехвърлянето на компанията на друга борса

Прехвърлянето на компанията от борсата в Лондон към тази в Ню Йорк би донесло "вътрешно разсейване", смята той

14:23 | 17.03.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg
Снимка: Luke MacGregor/Bloomberg

Преместването на листването на British American Tobacco (BAT) от Лондон в Ню Йорк би създало много вътрешно разсейване, коментира главният изпълнителен директор Тадеу Мароко пред Financial Times.

В интервю, публикувано днес, Мароко споделя, че не е сигурен, че ползата от изместването на листването на BAT от британската борса ще бъде толкова ясна, колкото предполагат някои хора.

Председателят и главен инвестиционен директор на GQG Partners Раджив Джейн, основен инвеститор в BAT, миналата година призова производителя на цигари да се премести на борсата в Ню Йорк. След това Джейм коментира пред FT, че няма смисъл BAT да остане листната в Лондон, а основната база от собственици на BAT вече не е в Обединеното кралство.

Мароко, който стана главен изпълнителен директор през май, твърди, че има предимства за инвеститорите от запазване на листването в Обединеното кралство, въпреки че Лондонската фондова борса среща трудности в привличането и задържането на водещи компании.

Акционерите в регманския туристически оператор TUI наскоро гласуваха за делистване от тази борса и преместване на компанията на пазара във Франкфурт. Междувременно през 2021 г. Ryanair Holdings се описа от Лондонската фондова борса, позовавайки се на проблеми със спазването на Brexit, докато Arm Holdings избра да се листне в Ню Йорк.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:23 | 17.03.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Търговия и потребителски стоки виж още

Коментари

Финанси виж още