IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изложение Архитектурно-строителна седмица започва на 29 март

Международното събитие ще се проведе заедно с новия формат за енергийна ефективност Green Energy, изложението на едрата строителна техника АТЕСТ Експо и форума на мебелната промишленост ЕКСПОМЕБЕЛ

07:53 | 22.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Илюстрация: Интер Експо Център
Илюстрация: Интер Експо Център

Българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица ще отвори врати от 29 март до 1 април в Интер Експо Център. 23-ото издание на международния формат ще събере български и чуждестранни компании, предприемачи, инвеститори, архитекти, инженери, строители, проектанти, дизайнери, преподаватели и представители на бизнеса от България и чужбина. Бизнес платформата обединява сили с трите ключови формата - АТЕСТ Експо, Green Energy и ЕКСПОМЕБЕЛ и ще изпълни целия изложбен капацитет на Интер Експо Център в София.

Архитектурно-строителна седмица 2023 ще предложи още по-прецизно сегментиране. Всяка изложбена зала е посветена на конкретни сфери от строителството. В отделни пространства ще има решения за „Довършителни дейности”, “Врати, прозорци и фасади”, „Дървени конструкции“, “Строителнo оборудване и механизация“, „Вертикално планиране и ландшафт“, „Индустриално строителство и оборудване“, „Сградната автоматизация”, “ОВиК“. За първи път ще се проведе  Green Energy – изложението на енергийната ефективност, възобнояваемата енергия и рециклирането. Снимка: ИЕЦ За първи път ще се проведе Green Energy – изложението на енергийната ефективност, възобнояваемата енергия и рециклирането. Снимка: ИЕЦ

За първи път ще се проведе  Green Energy – изложението на енергийната ефективност, възобнояваемата енергия и рециклирането. Отново паралелно ще се проведе АТЕСТ Експо. Реализирано с усилията на Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ), форумът предлага впечатляващата строителна, минна и горска техника. Важна съставка в изложбения микс от 29 март до 1 април е ЕКСПОМЕБЕЛ, посветен на мебелната промишленост, обзавеждането и интериорния дизайн. Основен партньор на изложения Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е компания Главболгарстрой Холдинг. 

Партньорите са ключови

„В основата на успеха на Архитектурно-строителна седмица са партньорите ни“, споделят организаторите от Интер Експо Център.

Те са в постоянна комуникация с Камара на строителите в България, Камара на архитектите в България, Камара на инженерите в инвестиционното проектиране, Българска асоциация за изолации в строителството, Българска асоциация на фасадната индустрия, Асоциация на търговците на едра строителна техника, Национална асоциация на строителните предприемачи, Български съвет за устойчиво развитие, Национална компания индустриални зони, Българска агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Университет по архитектура, строителство и геодезия. 

Съпътстващата програма

Поредица професионални събития, дискусии и презентации ще поставят на дневен ред водещите въпроси в строителния сектор. В първия ден, 29 март, Камарата на строителите в България ни фокусира върху енергийната ефективност и употребата на възобновяеми източници в строителния процес. На събитие, организирано от БКДМП, ще се дискутира професионалното образование. Българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица ще отвори врати от 29 март до 1 април в Интер Експо Център. Снимка: ИЕЦ Българското строително изложение Архитектурно-строителна седмица ще отвори врати от 29 март до 1 април в Интер Експо Център. Снимка: ИЕЦ

На 30 март Интер Експо Център и TLL Media организират събитието „Енергийноефективни и зелени иновации“, а КИИП – конференция, посветена на земетресенията. В петък, 31 март, е конференцията „Строителните отпадъци като ресурс“. Ще разберем повече за ключовия проект MOBICCON-PRO, изпълняван от „Главболгарстрой холдинг" АД. Ще научим повече за възможностите и нормативната уредба и проекта Clean and Circle. На 1 април „Обнови България“ предлага дискусия за енергийноефективното обновяване на жилищни сгради.

Вратите на изложение Архитектурно-строителна седмица ще бъдат отворени от 29 март до 1 април. Своя билет за посещение можете да закупите през онлайн платформата www.buildingweek.bg и на касите на Интер Експо Център.

Последна актуализация: 08:03 | 22.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още
Финанси виж още