IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Краят на борсовата търговия за Toshiba и рисковите маневри на Вашингтон - най-четени през седмицата

Откриването на първия сертфициран магазин на Lego у нас допълва топ 3

12:24 | 24.12.23 г.
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg
Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Разнообразие от теми привлече вниманието на читателите на Investor.bg тази седмица.

Краят на една епоха - след 74 години на фондовата борса в Токио акциите на технологичния гигант Toshiba бяха отписани от нея. Това беше най-четената новина в Investor.bg през седмицата.

Рисковите маневри на Вашингтон с цел ограничаване на финансирането на Кремъл са на второ място - САЩ планират вторични санкции за банките, които имат отношения с компании и физически лица, поставени под ограничителните мерки на Запада заради войната в Украйна. От Министерството на финансите предупредиха, че банки, които помагат на руската военна машина да се сдобие с чипове и друго оборудване за производство на оръжие, ще бъдат санкционирани, дори и да не са знаели, че нарушават санкционния режим.

Откриването на първия сертфициран магазин в България на датския гигант в производството на детски играчки Lego Group също привлече силен интерес и новината зае трета позиция сред най-четените за седмицата.

Топ 5 се допълва от програмата за енергийно обновяване на сградния фонд у нас, на чийто първи етап е одобрено санирането на 756 многофамилни жилищни сгради, както и от плана на Microsoft да прекрати поддръжката на операционната система Windows 10. Това може да доведе до изхвърлянето на около 240 млн. персонални компютъра по света.

Investor пита

Към края на старата година ви питаме: 

Доволни ли сте от възвръщаемостта на инвестициите си през 2023 г.?

Да.
Не.
Нямам инвестиции.
Общо 349 гласа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:31 | 24.12.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още