IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vivendi записа близо 87% скок на приходите от продажби

Компанията проучва възможността за разделянето си на четири отделни бизнеса

12:00 | 29.04.24 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Френският медиен конгломерат Vivendi заяви, че проучването на възможността за осъществяване на планираното му разделяне на четири отделни бизнеса напредва. Компанията също така отчете скок от почти 87% на приходите от продажби за първото тримесечие, предава Ройтерс.

Вариантът, който се разглежда, е частично разделяне, при което Canal+, рекламната фирма Havas и една компания, обединяваща издателските и дистрибуторски активи, ще бъдат листнати по отделно, гласи изявление.

„Проучването за осъществимост на проекта за разделяне, обявен на 13 декември 2023 г., напредва“, коментира Яник Болоре, председател на надзорния съвет на Vivendi.

През декември компанията заяви, че ще проучи разделянето на част от дейностите си, за да стимулира техния растеж и развитие.

След като отдели тези три субекта, Vivendi ще остане на борсата, запазвайки ролята си да подкрепя разширяването на своите звена и да продължи активно да управлява своите инвестиции, допълва се в изявлението.

Приходите от продажби на Vivendi за първото тримесечие са нараснали с 86,6% до 4,3 млрд. евро, подкрепени от Canal+, от бизнеса на Havas и от консолидацията на Lagardère.

Vivendi пое контрола над френската издателска група Lagardère миналата година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:59 | 29.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Медии и маркетинг виж още

Коментари

Финанси виж още