IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последен шанс за кандидатстване в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“

Най-перспективните 21 компании от всички кандидатствали ще се превърнат в главни герои в стартъп състезанието

16:09 | 14.09.22 г.
Последен шанс за кандидатстване в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“

Остават броени часове до крайния срок за кандидатстване в първото телевизионно стартъп състезание в България „Дръзките“ на Bloomberg TV Bulgaria. Представители на смели, дръзки и вдъхновяващи стартиращи компании могат да заявят желанието си за включване в проекта до 15 септември, включително на страницата на „Дръзките“.

Най-перспективните 21 компании от всички кандидатствали ще се превърнат в главни герои в стартъп състезанието. Те ще получат възможността да представят по най-добрия начин своята иновативна бизнес идея. Чрез получаването на безценни съвети и полезни насоки от специалния менторски екип на „Дръзките“ участниците в стартъп състезанието ще могат да доразвият и подобрят своите компании.

До финалната права на стартъп състезанието ще достигнат седем участници, които ще се борят за първото място и голямата награда – достъп до финансиране, грантови решения, акселераторски програми и срещи с ключови ментори в Обединеното кралство. Седемте финалисти в „Дръзките” ще представят компанията, която представляват, пред специално жури, което ще има нелеката задача да определи и големия победител.

Сред представителите на журито ще бъде Ивайло Славов, който е успешен български предприемач, уважаван експерт, визионер и утвърден лидер в технологичния сектор с над 30 години международен опит. Той е изпълнителен директор и член на Надзорния съвет на технологичната компания DIGITALL, чиято визия е да се превърне в европейски лидер в облачните услуги в сферата на дигитализацията. Ивайло има сериозен принос към развитието на технологичната индустрия в Централна и Източна Европа и активно участва в различни инициативи за развитие на бизнеса и образованието у нас. Той е сред основателите и членовете на борда на Българската асоциация за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST). Ивайло е и член на Управителния съвет на Германо-Българска индустриално-търговска камара (AHK), както и член на Настоятелството на Бургаски свободен университет. Той е бил и член на борда на директорите на Американската търговска камара (AmCham), където е бил и ръководител на съвета по дигитализация.

Силвия Павлова, основател на Orenda Group, също ще се присъедини към журито на „Дръзките“. Тя завършва международен бизнес в Американското бизнес училище в Париж през 2007 г., като половината от обучението си прекарва в САЩ, Мексико, Китай и Хонконг. През 2004 г. печели състезание за предприемачество в Мексико и по този начин успява да финансира голяма част от пътувания си до края на следването. Работи в европейската централа на Nestle Pet Care Purina, където става част от екипа, отговарящ за логистиката и производственото планиране за всички 30 фабрики на територията на Европа. В България се присъединява към една от големите български фирми за бързооборотни стоки, а през 2014 г. решава да създаде своя козметична марка Wooden Spoon. Тя e създадена в края на 2014 година, като само 2 месеца по-късно започва износ в 8 държави. След година достига до 14 държави, а днес продуктите могат да бъдат намерени в 36 държави от Япония до Канада и САЩ. През 2018 година в производствената база започват да се произвеждат и частни марки, като днес компанията е приютила общо 46 чужди марки от целия свят.

Част от журито в „Дръзките“ ще бъде и Филип Ромбаут. Преди да дойде в България, Филип е специалист по сливания и придобивания в двe големи белгийски компании, където отговаря за продажбите на десетки бизнеси от различни сфери. През 1997 г. Филип е мениджър по придобиванията при приватизацията и първият главен изпълнителен директор на медна фабрика и рафинерия, която сега е най-голямата компания в България. През 2000 г. Филип става мениджър на един от най-успешните фондове за дялово инвестиране на Балканите. Година по-късно той става съсобственик на компания за торове в ликвидация и допринася за превръщането ѝ във високопечеливша компания без дългове, която днес работи на пълен капацитет в Европа. През 2014 г. заедно със съпругата си – Светлана Хънт, Филип основава фондацията Lucky Hunt Projects. Организацията има за цел да повиши „гласа на безгласните“ - малтретираните и бездомни животни, като същевременно с това ги свързва с деца, които са надеждата за едно по-добро утре.

Крайният срок за кандидатстване за участие в телевизионното стартъп състезание „Дръзките“ е 15 септември. Повече информация за проекта може да откриете на: https://drazkite.bloombergtv.bg/.

Oсновни партньори  на „Дръзките“ са Department for International Trade (DIT), British Embassy Sofia, Българо-американска кредитна банка, EY Bulgaria и IMPETUS Capital. Проектът се осъществява с подкрепата на Българска Банка за Развитие (ББР), SeedBlink, Morningside Hill Capital Management, Vitosha VENTURE PARTNERS, NV3 Fund и Innovation Capital.

Консултант по проекта е „СОФИЯ ФИЛМ“ ООД. Институционални партньори на „Дръзките“ са Българската стартъп асоциация (BESCO), Endeavor, Junior Achievement Bulgaria, Beyond, Британско-българската бизнес асоциация (БББА), Startup Factory, Sofia Tech Park, Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE), Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, Българската асоциация за дялово и рисково инвестиране (BVCA), GoStartups, CEED Bulgaria и Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).

Медийни партньори са Investor.bg, Dnes.bg, Rabota.bg. Money.bg, Webcafe.bg, „Мениджър Нюз“ и Stolica.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:09 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мениджмънт виж още

Коментари

Финанси виж още