IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От понеделник започва изграждане и разширение на улица „Филип Кутев“ в София

Ще се извършват и корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение

17:30 | 12.08.22 г.
Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС
Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

От понеделник започва изграждане и разширение на ул. „Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“, с дължина над 0,6 км. Успоредно с улицата ще се извършват корекция на река Драгалевска и реконструкция на мостово съоръжение, съобщава Столична община.

По време на строителните дейности е въведена временна организация на движение. Затваря се участъкът от ул. „Филип Кутев“ от ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“. Като алтернативен път за придвижване шофьорите могат да използват пробива при ул. „Атанас Дуков“ (при болница „Токуда“).

Ще се осигурява достъп на местните жители и работещите в района откъм бул. „Черни връх“. За съществуващите складови бази връзка ще има откъм ул. „Сребърна“.

Строителните дейности на новия участък от ул. „Филип Кутев“ започват след изпълнението на първия етап от улицата между ул. „Атанас Дуков“ до ул. „Сребърна“.

Ул. „Филип Кутев“ заедно с бул. „Тодор Каблешков“ са част от изграждането на вътрешния градски ринг, който свързва бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“.

Корекцията на река Драгалевска ще се извърши от ул. „Хижите“ до ул. „Филип Кутев“.

Ще бъде изградена и нова инженерна инфраструктура. Проектът предвижда продължение на водопровода от бул. „Черни връх“ до ул. „Атанас Дуков“, който беше изпълнен през 2019 г., а след новия ремонт ще стига до ул. „Сребърна“. Ще се направят ново отводняване, канали, тръбна и електрически мрежи, реконструкция на съществуващ газопровод.

Улицата ще бъде с две нови пътни платна за движение и тротоари. Предвижда се изграждане на ново улично осветление с LED улични осветителни тела.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още