IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бившата централа на СДС в София става дом на Европейската прокуратура

Не е ясно кога европейските делегирани прокурори ще могат реално да се настанят в емблематичната сграда на ул. „Раковски“, тъй като първо трябва да ѝ бъде направен ремонт

12:54 | 12.10.22 г.
Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС
Снимка: Благой Кирилов, БГНЕС

Емблематичната сграда на ул. „Раковски“ 134 в София, където дълги години се помещаваше централата на СДС, беше предоставена от служебното правителство на Европейската прокуратура. За решението съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков по време на брифинг в МС.

„Считаме, че сградата е достатъчно добра, за да може Европейската прокуратура да бъде настанена там и да работи така, както цялото общество очаква“, заяви Шишков.

Сградата е с акт за държавна собственост и се намира под разпореждането на областната управа на София, като има съвсем малка частна собственост на партера, която ще се запази, обясни регионалният министър.

„В основната си част сградата ще бъде предоставена на Висшия съдебен съвет, за да може да се използва за нуждите на Европейската прокуратура“, добави той.

Все още не е ясно кога европейските делегирани прокурори у нас ще могат реално да се настанят в сградата, тъй като след предоставянето ѝ на ВСС ще бъде извършен ремонт.

За настаняването на Европейската прокуратура в бившата централа на СДС съобщи още през август служебният правосъден министър Крум Зарков. Осигуряването на сграда за делегираните прокурори беше един от приоритетите на служебното правителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:54 | 12.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още