IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

WeWork разочарова с приходите си, напуска 40 локации в САЩ

Компанията за споделени работни пространства обяви по-ниски от очакванията приходи за третото тримесечие и е сдържана в прогнозите си за края на годината

17:55 | 10.11.22 г.
Снимка: Bing Guan/Bloomberg
Снимка: Bing Guan/Bloomberg

WeWork съобщи в четвъртък, че ще излезе от около 40 локации в САЩ и прогнозира приходи за настоящото тримесечие под предишните очаквания, тъй като доставчикът на гъвкави работни площи е изправен пред високи разходи и силен американски долар, съобщава Ройтерс.

Компанията работи за ограничаване на броя на обектите си и за намаляване на служителите си, тъй като се бори със задължения по дългосрочни наемни договори на стойност 15,57 млрд. долара към края на септември. Някои от наемателите на WeWork за сметка на това избират само краткосрочни наемни договори.

WeWork стана публична компания през 2021 г. след двегодишна борба и към момента има пазарна капитализация от около 1,77 млрд. долара. Оценката ѝ преди IPO-то беше близо 50 млрд. долара.

Книжата на компанията поевтиняха с 1,6% до 2,39 долара за брой в предборсовата търговия.

Затварянето на около 41 хил. бюра се очаква да намали приходите, но едновременното съкращаване на разходи ще допринесе с около 140 млн. долара за коригираната основна годишна печалба, съобщи компанията.

Тя не разкри кои локации в САЩ ще напусне.

WeWork, която е базирана в Ню Йорк, обяви приходи за третото тримесечие от 817 млн. долара, под очакванията на пазара за 865 млн. долара според допитване сред петима анализатори на Refinitiv.

Нетната загуба на акция достига 75 цента, което е под прогнозите за загуба от 45 цента.

WeWork очаква приходите през четвъртото тримесечие да достигнат между 870 млн. и 890 млн. долара, или под очакванията за 923,8 млн. долара.

Компанията съобщи също, че е удължила падежа по привилегировани облигации за 500 млн. долара от февруари 2024 г. до март 2025 г. Те остават неизползвани към края на тримесечието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:58 | 10.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още