IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бързо разширяващият се сегмент на споделените офиси в София прибавя две нови локации

IWG открива две нови пространства под бранда Regus на "Цариградско шосе" и в "Люлин"

16:55 | 25.04.23 г.
Снимка: IWG
Снимка: IWG

Най-голямата компания в света за споделени офиси, част от която са брандовете Spaces и Regus, съобщи, че открива две нови Regus локации в София. Заедно с предишните локации в Пловдив това е пето работно пространство за компанията в София и седмо в България.

Единият нов офис се намира в European Trade Center на бул. "Цариградско шосе", той е отворил врати през февруари, а другият, Regus Labirint Centre, ще бъде открит през лятото на 2023 г. в квартал Люлин на ул. "Петър Дертлиев".

На глобално ниво споделените офиси на IWG, Regus и Spaces имат над 8 млн. потребители в над 3500 локации в около 120 страни. Regus е създаден преди повече от 30 години, когато основателят Марк Диксън забелязва, че местните бизнесмени в Брюксел често провеждат срещите си в местните кафенета. Днес IWG е най-големият доставчик на гъвкави работни пространства в света, като клиентите му имат достъп до всички локации и бизнес услуги чрез приложението на компанията.

Хибридната работа носи предимства за работодателите, които отчитат по-висока продуктивност и по-ниски разходи за офис със средно спестяване на 10 хил. евро на член от екипа. Предимства има и за служителите, които подобряват значително баланса между работа и личен живот, отбелязват от компанията.

Офисът на Regus в European Trade Center предлага индивидуални офиси, споделени пространства и временни офиси, оборудвани с високоскоростен интернет, копирни машини за печатане и сканиране. Пространството е предназначено за професионалисти, които търсят динамична и жива обстановка за работа, с лесен достъп до удобства като ресторанти, кафенета и магазини.

Regus в Labirint Centre се намира в квартал „Люлин“ и е с капацитет от близо 600 кв.м. Новата локация предлага офиси, съвместни работни пространства и заседателни зали. Сградата има собствен ресторант и фитнес зала. Инвеститор в проекта е Петър Матов, който е познат предприемач в сферата на недвижимите имоти.

„Виждам голям потенциал в  откриването на хибридно работно пространство тук. Това е комуникативна локация без достатъчно опции за споделени офиси. Използвах възможността да съчетая нарасналото търсене и наличното ни пространство в сградата с изграденото ноу-хау на IWG и готово им Regus решение", казва Петър Матов, най-новият партньор на IWG в България.

„Моделът на нашите работни места е доказал, че повишава продуктивността и позволява на бизнеса да се разширява или свива при значително по-ниски разходи“, каза Марк Диксън, главен изпълнителен директор и основател на IWG.

Припомняме, че миналата година IWG разшири предлагането си на българския пазар с около 500 кв. м офис площи в Kamenitza Office Park под бранда Regus. На глобално ниво стратегията на компанията за експанзия включва откриването на приблизително 1000 нови локации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:55 | 25.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още