IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Технологичният сектор повежда ръстовете на Wall Street*

Ралито отвъд Океана продължава след неочаквано добри данни за трудовия пазар в САЩ

18:00 | 08.08.22 г.
Bloomberg LP
Bloomberg LP

Фондовите пазари отвъд Океана продължават с доброто представяне след трите поредни седмици на зелена територия за широкия борсов индекс S&P 500. Технологичният сектор повежда ръстовете днес (8 август), пише CNBC.

Търговията все още е под влияние на изненадващо добрите данни за пазара на труда в САЩ, които изтикаха на заден план опасенията за рецесия. Така ралито на Wall Street, което започна в средата на юни, продължава и водещият индекс Dow Jones отчита ръст от 0,8% до 33 065,7 пункта.

За S&P 500 повишението е от 0,83% до 4179,53 пункта. Технологичният Nasdaq записва ръст от 1,24% до точно 12 814 пункта въпреки разочароващите данни за Nvidia.

Производителят на чипове съобщи, че очаква по-слаби от предвиденото приходи през второто тримесечие. Причината е свиването на гейминг индустрията. Вероятно компанията ще реализира 6,7 млрд. долара приходи, спрямо прогнозата за 8,1 млрд. долара.

Акциите на Nvidia отчитат спад от почти 6% до 179 долара за брой в първите часове на сесията.

Оживление има и при търговията с акции на зелени компании, след като Сенатът одобри климатичния закон, предвиждащ подкрепа за сектора в размер на 430 млрд. долара. Сред най-големите печеливши е Inveco Solar, чиито акции поскъпват с малко над 2% до почти 87 долара за брой.

Цената на петрола се движи с минимални изменения под влиянието на по-бавното от очакваното възстановяване на износа от Китай през юли. Инвеститорите обръщат внимание и на опасенията за рецесия, която може да свие потреблението на петрол в световен мащаб. Американският лек суров петрол (WTI) достига до цена от 88,51 долара за барел, което е спад от 0,5%. Европейският сорт Брент се търгува за 94,76 долара за барел, или с 0,17% надолу.

Цената на златото се повишава с 0,6% до 1801,90 долара за тройунция в очакване на данните за инфлацията в САЩ, които ще повлияят на следващите ходове на Федералния резерв. На валутните пазари стойността на едно евро достига 1,0205 долара. Британският паунд се разменя за 1,2121 долара за брой.

* Информацията е актуална към 17:45 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още