IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Софарма" увеличава до 35,48% дела си в "Софарма имоти" след търговото предложение

Общо 24 акционера са приели предложението, като са продали на фармацевтичната компания 469 480 акции

12:29 | 26.08.22 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Софарма имоти АДСИЦ
Снимка: Софарма имоти АДСИЦ

Общо 24 акционера на „Софарма имоти“ АДСИЦ са приели търговото предложение на „Софарма“ АД. Те са продали на фармацевтичната компания 469 480 акции от капитала на „Софарма имоти“.

Така „Софарма“ вече ще притежава 7 788 145 акции от капитала на дружеството със специална инвестиционна цел, или 35,48% от капитала му, съобщават от „Софарма“ чрез Бюлетин Investor. Преди търговото делът на фармацевтичната група в АДСИЦ-а беше малко над 33%.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

„Софарма“ отправи търгово предложение  към акционерите на „Софарма имоти“ АДСИЦ в началото на юни, като им предложи 8,2 лева на акция. В началото на юли обаче Комисията за финансов надзор (КФН) издаде временна забрана за търговото предложение.

Заради забележката на Комисията относно датата, към която е направена финансовата обосновка на търговото предложение, можеше да има промяна в цената. Коригираното предложение обаче беше отправено при същата цена – 8,2 лева на акция.

В последната година акциите на „Софарма имоти“ АДСИЦ поскъпват с над 56%, а пазарната капитализация на дружеството надвишава с малко 180 млн. лева.

„Софарма“ няма намерение да променя капитала на „Софарма Имоти“ АДСИЦ в срок от три години от прекратяването на търговото предложение. Не се планира и да се правят промени в оперативната дейност и финансова стратегия на дружеството, в органите на управление, както и дружеството няма да бъде отписвано от БФБ-София.

Основният актив на „Софарма имоти“ е „Софарма Бизнес Тауърс“, където се намират офисите на „Софарма“ и свързаните с нея дружества. Общата площ на офисите е 24 440 кв.м. Комплексът разполага и с търговска част.

Свързани компании:

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още