IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Siemens Energy се завръща в DAX

Промяната ще е в сила от 19 септември

11:22 | 06.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Siemens Energy се връща във водещия германски индекс на мястото на компанията за доставка на хранителни продукти HelloFresh. Това става ясно от съобщение на компанията, която поддържа индекса Qontigo, цитирана от Bloomberg.

Промяната в състава на показателя DAX ще е в сила от 19 септември. Индексът на сините чипове включва 40-те най-големи листнати германски компании.

Siemens Energy има пазарна капитализация от 10,3 млрд. евро, докато тази на HelloFresh е от по-скромните 4,2 млрд. долара.

Siemens Energy, която е създадена при отделянето на бившето подразделение за газ и електроенергия на групата на Siemens AG, излезе от DAX миналия март след само една година, прекарана в състава на показателя. Акциите ѝ загубиха близо 30% след излизането от състава на бенчмарка. В същото време тези на HelloFresh се сринаха с 65% от началото на годината.

Във вторник акциите на Siemens Energy поскъпват с над 2% минути след 11 ч. българско време. От своя страна, тези на HelloFresh прибавят 4,4% въпреки новината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:56 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още