IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Облигационерите на „Браво Пропърти Фонд“ са облекчили условията по облигациите на дружеството

Компанията обаче ще трябва да отстранява несъответствия с минималните условия по емисията в срок от 6, а не 9 месеца, както предлагаше

16:31 | 03.10.22 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Облигационерите на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ са облекчили условията по емисията облигации на дружеството, става ясно от протокола на общото събрание на облигационерите.

Притежателите на облигациите са приели предложението на дружеството минималният праг на дела на отдадените под наем площи в основния му актив - офис сградата „Офис А“, да бъде намален на 60% от 70%.

Облигационерите са одобрили и намаляването на минималната среднопретеглена наемна цена на площите с 1 евро - от 12 на 11 евро за площите от първи до шести етаж и от 9 на 8 евро за партерния етаж.

Не е прието обаче предложението на „Браво Пропърти Фонд“ отклонения от тези условия да се отстраняват в срок до 9 месеца. По предложение на „Уникредит Булбанк“, притежател на 83,3% от облигациите на компанията, този срок е намален на 6 месеца.

Не е прието и предложението за предсрочно погасяване на главницата по облигационния заем без неустойки.

Свързани компании:

Браво Пропърти Фонд АДСИЦ облигации 2019 - прекратена(BPYC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:31 | 03.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още