IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обединение на "Трейс Груп Холд" е подписало договор за строителството на участък от метрото през "Слатина"

Компанията ще проектира и строи отсечка и две метростанции

11:31 | 22.12.22 г.
Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Обединението „Метро Слатина“ с водещ партньор „Трейс Груп Холд“ АД е подписало договор с общинската компания „Метрополитен“ АД за строителството на участък от разширението на метрото през кв. „Слатина“ в София.

Дружеството ще строи участък от км.1+904,00 до км.3+460,00 с две подземни метростанции – трета и четвърта („Слатина“ и „Шипченски проход“), съобщава то чрез БФБ-София.

Договорът е за почти 75,1 млн. лева без ДДС. Срокът за изпълнение е 48 месеца.

Плановете са строителството на този участък от метрото да започне през пролетта на 2023 г.

Трасето започва от ул. „Шипка“ в районна на Военната академия. Първата станция ще е на бул. „Ситняково“, втората ще е при улиците „Гео Милев и „Николай Коперник“, третата – при „Слатинска“ и „Гео Милев“, четвъртата – при булевардите „Шипченски проход“ и „Асен Йорданов“, петата – между зала „Арена Армеец“ и „София Тех Парк“, а последната ще е в района на Окръжна болница.

„Метрополитен“ е класирало на 16 декември ДЗЗД „Метробилд Изток“ на първо място за изпълнител на участъка от .3+460,00 до км.5+666,00 с пета и шеста метростанция. Офертата на обединението, в което участват „Джи Пи Груп“ АД и „Смарт Билд Дигитал“ ЕООД, е оценена със 100 точки.

Свързани компании:

Трейс Груп Холд АД(T57)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 22.12.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още