IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Елхим Искра" е разработило модулно решение за съхранение на енергия

Новата система е съвместима с възобновяеми енергийни източници, посочват от дружеството

10:35 | 10.01.23 г.
Снимка: Nicolas Axelrod/Bloomberg
Снимка: Nicolas Axelrod/Bloomberg

„Елхим Искра“ АД е приключило разработката на нов вид продукти, които ще предлага на клиенти - модулни решения за съхранение на енергия и захранване (тип ES OPzS) за безопасност и непрекъснатост на критични и ценни промишлени процеси и електрическо оборудване в различни наземни приложения.

Новите решения са съвместими с възобновяеми енергийни източници, посочва компанията в съобщение, публикувано чрез БФБ-София.

Решението може да се персонализира, като мощността е от 5 до 500 kW, отдадената енергия – от 20 до 2000 kWh, DC-DC конвертор 40 ÷ 200kW 850V и AC-DC-AC инвертор ÷ 500kW 850V.

Елементите на модулните решения ще бъдат изработвани в производствени мощности на дружеството, сертифицирани по ISO 9001. Те са съвместими с IEC 61427 за фотоволтаични енергийни системи, както и напълно съвместими с изискванията на IEC 60896-11 за вентилирани оловно-киселинни батерии и с изискванията за безопасност на EN 50272-2 за стационарни батерии, и са “Long Life” според класификацията на Eurobat.

Изградената инфраструктура и тестова база на дружеството позволява пълно тестване на решенията, което води до бързо и ефективно монтиране и стартиране, посочва се в съобщението.

Степента на рециклиране на продукта е 98%. Суровините, от които се произвежда, са достъпни, с доставчици от България.

Системата за съхранение на енергия от контейнерен тип, която се изгражда на територията на на предприятието, Д представлява персонализирана E-House, в която са разположени комплекти оловно-киселинни батерии. Проектирана е с акцент върху надеждността на енергийната система, управлението на електроразпределението и съхранението на енергия за поддържане на предприятието и по-конкретно като резервна конвенционална енергийна система за част от операциите на дружеството. Цялата необходима мощност се генерира от собствения фотоволтаичен масив с резервно захранване само в режим на готовност.

Свързани компании:

Елхим-Искра АД(ELHM)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:35 | 10.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още