IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акционерите на "Сирма Груп Холдинг" гласуваха дивидента за първото полугодие на 2022 г.

Ще бъде изплатена обща сума в размер на над 889,1 хил. лева, или 0,015 лева на акция бруто

18:00 | 10.01.23 г.
Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Акционерите на „Сирма Груп Холдинг“ АД са гласували междинния дивидент за първата половина на 2022 г. Това се вижда от документи от проведеното извънредно общо събрание на акционерите, публикувани на сайта x3news.com.

Дружеството обяви още в края на септември 2023 г., че възнамерява да плати междинен дивидент за първото полугодие на 2022 г. Комисията за финансов надзор (КФН) обаче забрани гласуването на точката на предвиденото за целта извънредно общо събрание и поиска от дружеството първо да промени устава си, като впише там възможността за изплащането на междинни дивиденти.

Промяната на устава беше направена на извънредно общо събрание на акционерите на компанията през ноември.

Дружеството ще разпредели на акционерите 889 135,08 лева общо, или 0,015 лева бруто на акция.

Дивидентът ще започне да се изплаща в рамките на 60 дни от провеждането на общото събрание. Последната дата за сключване на сделки с акции на това дружество на борсата, в резултат на които приобретателят има право на дивидент, е 19 януари 2023 г.

Акционерите са гласували и промяна в политиката за възнагражденията на съвета на директорите, свързани с изплащането на променливи възнаграждения. Те ще се изплащат вече при постигане на равна или по-висока индивидуална печалба спрямо предходната година, вместо консолидирана.

Въвежда се и възможност общото събрание да приема решения за изплащане на инцидентни, целеви награди на членовете на съвета на директорите.

На заседанието акционерите са удължили и срока за обратно изкупуване на собствени акции до 25 август 2024 г.

Свързани компании:

Сирма Груп Холдинг АД(SGH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 10.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още