IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възходът на акциите на Tesla не успя да върне оптимизма на Wall Street

Докато книжата на Goldman Sachs поевтиняха с над 6%, тези на Morgan Stanley поскъпнаха с повече от 5,9 на сто

23:12 | 17.01.23 г. 2
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Повечето основни щатски борсови индекси приключиха редовната търговия със спадове, докато инвеститорите се опитваха да оценят настоящата икономическа обстановка и новите корпоративни отчети, отразяващи последното тримесечие на 2022 г., съобщава CNBC.

Подновеният интерес към книжата на американския електромобилен концерн Tesla Inc. обаче не успя да върне оптимизма на Wall Street. Акциите на компанията поскъпнаха с над 7%, с което пазарната капитализация на компанията нарасна до 412,09 млрд. долара. На 7 януари тя падна под 360 млрд. долара за първи път от септември 2020 г.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижи с 391,39 пункта, или с 1,14%, до ниво от 33 911,22 пункта, приключвайки 4-дневната серия на ръстове.

Динамика при пазарната капитализация на Tesla Inc. Динамика при пазарната капитализация на Tesla Inc.

Широкият измерител S&P 500 отчете спад от 0,20% до 3990,96 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite записа лек ръст от 0,14% до 11 095,11 пункта.

Книжата на Goldman Sachs поевтиняха с над 6%, след като банката отчете по-голям от очакваното 69% спад на печалбата за четвъртото тримесечие, борейки се със срива при сключването на сделки и слабото представяне на бизнеса с управление на благосъстоянието.

Междувременно цената на акциите на Morgan Stanley нарасна с над 5,9 на сто, отразявайки силния отчет на кредитора за четвъртото тримесечие. Управлението на благосъстоянието, в което Morgan Stanley печели от по-висок нетен лихвен доход в резултат на нарастващите лихви, е донесло приходи в размер на 6,62 млрд. долара, което е с 5,9% повече спрямо година по-рано. Приходите от търговията с ценни книжа на базираната в Ню Йорк банка възлизат на 3,6 млрд. долара за четвъртото тримесечие, което е под прогнозите на анализаторите за 4,07 млрд. долара.

Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 януари. Основните щатски борсови индекси в края на сесията на 17 януари.

„Goldman и Morgan Stanley имат почти огледално движение на цените днес след отчетите си“, коментира Юнг-Ю Ма, главен инвестиционен стратег на BMO. „Дори във финансовия сектор отделните направления на бизнеса се справят много различно и сегментът за управление на богатството на Morgan Stanley осигурява силен баласт“, добавя той.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 3,549% и 3,666 на сто.

Доларовият индекс напредна с 0,18% до 102,39 пункта.

Цената на златото се понижи с 0,6% до 1909,8 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:10 | 17.01.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 4
danchomentata
преди 1 година
Скача от кораба и ще повлече крак на доминото https://markets.businessinsider.com/news/stocks/elon-musk-tesla-stock-sales-profits-electric-vehicles-twitter-debt-2022-12
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 9
aldy
преди 1 година
Китайците буквално размазаха Гесла. И не само нея, особено когато говорим за електромобилите и хибридите. В кюпа са Мерцедес, БМВ, Ауди, от немските. Останалите едва ли има смисъл да споменавам. Китай сега е най-големият автомобилен пазар.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още