IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Еврохолд" е осигурило допълнителни гаранции за финансовата стабилност на румънския си бизнес

„Евроинс Румъния“ е подписало квотен презастрахователен договор с презастрахователя на ЕИГ, който покрива пълния обем щети на румънското дружество

19:34 | 17.02.23 г.
Снимка: Еврохолд България АД
Снимка: Еврохолд България АД

„Еврохолд България“ АД обяви, че е осигурило допълнителни гаранции за финансовата стабилност на румънското си застрахователно дружество.

„Евроинс Румъния“ е подписало квотен презастрахователен договор с „ЕИГ Ре“ ЕАД, презастрахователя на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД (ЕИГ), дъщерният подхолдинг на „Еврохолд“, който е собственик на румънската застрахователна компания.

Това се налага заради продължаващи спорове със служители на застрахователния регулатор в Румъния за съществуващите презастрахователни договори на местното поделение на Евроинс, посочва се в съобщение на „Еврохолд“, публикувано чрез БФБ-София.

Новият презастрахователен договор е консултиран с международни експерти и юристи, подчертава се в съобщението. „Еврохолд“ и „ЕИГ Ре“ са информирали надлежно компетентните държавни органи и финансовия регулатор в България за тази нова мярка, а „Евроинс Румъния“ - съответния финансов регулатор в Румъния.

Споразумението с „ЕИГ Ре“ покрива пълния обем щети на „Евроинс Румъния“. Новият презастрахователен договор осигурява и трансфера на значителна част от риска, поет от „Евроинс Румъния“, извън компанията, посочва се в съобщението.

Според „Еврохолд“ мярката мярка решава всички повдигнати от застрахователния надзор в Румъния въпроси, които продължават да бъдат предмет на дискусия и спор, макар групата да не е съгласна с действията на служители на местния застрахователен надзор. „Усилията по отстояване на валидността на оспорваните от служители на застрахователния надзор в Румъния досегашни презастрахователни договори ще продължат“, казва дружеството.

Припомняме, че през почивните дни „Еврохолд България“ обвини служители на румънския застрахователен надзор в натиск и опит за овладяване на румънския бизнес на групата, както и умишлена негативна кампания.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:21 | 17.02.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още