IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на Salesforce помагат на Dow да започне сесията с ръст*

Книжата на любимата банка на криптосектора Silvergate поевтиняват с над 40%, след като кредиторът предупреди, че не е уверен в бъдещето си

17:40 | 02.03.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: John Taggart/Bloomberg
Снимка: John Taggart/Bloomberg

Водещите индекси на Wall Street отново започват борсовата сесия в четвъртък разнопосочно, притеснени от евентуалното продължаващо повишение на лихвените проценти, съобщава CNBC.

Широкият измерител S&P 500 отписва 0,2%, докато технологичният Nasdaq Composite изтрива 0,4%. От своя страна, индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average обръща тенденцията с ръст от 100 пункта (0,3%), след като технологичният гигант Salesforce представи силни резултати за тримесечието.

„Пазарът реагира на силните икономически данни и данните, които не потвърждават корекцията на инфлацията“, посочва Гибсън Смит, главен инвестиционен директор на Smith Capital Investors.

При американските държавни ценни книжа доходността по 10-годишните облигации се задържа над 4%. От своя страна, 2-годишната доходност е на равнище, невиждано от десетилетие (4,921%). Доходността по 30-годишните облигации също е на ниво от 4%.

Доларовият индекс, който измерва силата на щатските пари спрямо кошница от конкурентни валути, се повишава с 0,4% до 104,91 пункта.

Ръст на разходите за труд и понижаване на молбите за помощи при безработица от четвъртък сочат към вероятност Фед да увеличи основната лихва с още 0,25 пр. п. по-късно този месец.

В сряда Wall Street изпрати смесена сесия, в която S&P 500 и Nasdaq се понижиха, а Dow успя да се пребори за скромен ръст. S&P 500 и Nasdaq са напът да запишат втора поредна седмица на понижения за първи път от декември, а Dow – за пета поредна за първи път от май 2022 г.

При корпоративните новини акциите на Salesforce и Okta поскъпват със съответно 12,5% и 11,5% благодарение на силните си резултати и добри прогнози.

От своя страна, книжата на любимата банка на криптосектора Silvergate поевтиняват с над 40%, след като кредиторът предупреди, че не е уверен в бъдещето си след кризата с FTX. Банката също така отложи публикуването на годишния си отчет.

Акциите на Tesla също поевтиняват с 5%, след като компанията не представи данни за автомобили ново поколение по време на дългоочаквания си Ден на инвеститора в сряда.

На стоковите пазари цената на петрола расте. Фючърсите върху международния бенчмарк Брент поскъпват с 0,3% до 84,6 долара за барел, а тези върху американския сорт WTI - с 0,5% до 78,07 долара за барел.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:41 | 02.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още