IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коментарите на Пауъл изнервиха фондовата търговия в САЩ*

Въпреки спадовете в четвъртък S&P и Nasdaq са напът да запишат трета поредна седмица с ръстове

18:27 | 25.08.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на фондовата търговия в САЩ започват сесията без ясна посока. За кратко търговията потъна, след като инвеститорите се разочароваха от думите на Джером Пауъл в Джаксън Хоул. Анализаторите оценяват, че Федералният резерв е готов отново да повишава лихвите по време на срещата си през септември, след като управителят на институцията отчете, че инфлацията остава твърде висока, пише CNBC.

Буквално минути по-късно негативните настроения бяха изтрити и индексите се върнаха към ръстовете, записани в първите минути на Wall Street. Търговията обаче е силно волатилна и посоките се променят постоянно.

Въпреки резките спадове на S&P 500 и Nadsaq в четвъртък и двата индекса са напът да затворят седмицата на зелена територия. Ако това се случи, и двата индекса ще продължат позитивната си серия за трета поредна седмица.

Индексът на сините чипове Dow Jones отчита минимален ръст от 0,18% до 34 160,1 пункта. За  широкия S&P 500 понижението  е от 0,04% до 4374,72 пункта, а Nasdaq достига до ниво от 13 426,88 пункта, или понижение от 0,28 на сто.

Цената на водещите петролни сортове на световните пазари засега задържа ръста си - с около 1%, след изявлението на Пауъл. Коментарите му подкрепиха стойността на долара, а силният долар ограничава търсенето на петрол. Пазарите обаче обръщат по-сериозно внимание на анализите на Morgan Stanley, според които цената на петрола ще се задържи на ниво около 80 долара за барел, заради лек дефицит, който ще се задържи на пазара до края на тази година.

Американският лек суров петрол (WTI) се търгува за 79,78 долара за барел. Европейският "Брент" достига до цена от 84,15 долара за барел.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,0773 долара. Стойността на британския паунд достига до 1,2556 долара за брой.

Цената на златото се понижава с 0,7% до 1933,20 долара за тройунция.

* Данните са актуални към 18:10 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:26 | 21.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още