IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Wall Street затвори губеща седмица в очакване на действията на Фед

Цената на петрола достигна 9-месечен връх на фона на опасенията за доставките

23:26 | 08.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на фондовата търговия в САЩ затвориха седмицата на червена територия, след като се подновиха очакванията, че Федералният резерв ще повиши лихвите повече от очакваното, пише CNBC. Като цяло последната сесия за тази седмица беше спокойна и енергийният сектор подкрепи слабите ръстове на Wall Street. Но те не помогнаха да бъдат преодолени загубите от началото на седмицата.

S&P 500 прекъсна тридневната си серия от загуби и затвори седмицата на ниво от 4457,49 пункта, което е повишение от 0,14 на сто спрямо четвъртък (7 септември). За седмицата обаче широкият индикатор губи 1,5% от стойността си, излизайки на червена територия за първи път от три седмици.

За Dow Jones денят приключи с ръст от 0,22% до 34 576,59 пункта. За седмицата обаче индексът губи 1% от стойността си, изчислява още CNBC.

За Nasdaq седмицата затвори със загуба от 2,1% до 13 761,53 пункта. В днешната сесия индексът, в който преобладават технологичните компании, напредна с нищожните 0,09 на сто.

Цената на петрола достигна 9-месечен връх на фона на опасенията за доставките. Преди дни Саудитска Арабия и Русия съобщиха за намаляване на добивите с общо 1,3 млн. барела дневно. Двата водещи индекса на петролните пазари поскъпнаха с по малко под 1% и затварят седмицата с ръстове от около 2%. Но данните показват съществено забавяне на ръста - цената е притисната и от данните за по-слабото възстановяване на Китай. В предходната седмица цената на европейския сорт "Брент" се повиши с 5%, а на американския лек суров петрол (WTI) -със 7 на сто.

Търговията с петрол днес (8 септември) затвори при цена на европейския "Брент" от 90,65 долара за барел, а WTI - 87,51 долара за барел.

На валутните пазари едно евро се разменя за 1,07 долара. Стойността на британския паунд достига 1,2461 долара за брой.

Цената на златото се повишава с минималните 0,02% до 1942,80 долара за тройунция. Търговията леко се активизира със забавянето на ралито на долара на валутните пазари.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:27 | 08.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още