IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Акциите на „Бианор Холдинг“ са преместени на основен пазар на БФБ

Компанията ще наеме маркет-мейкър от 2024 г.

13:54 | 11.09.23 г.
Автор - снимка
Редактор
Снимка: БФБ АД
Снимка: БФБ АД

Съветът на директорите на Българската фондова борса (БФБ) е преместил акциите на „Бианор Холдинг“ АД от алтернативен на основен пазар на борсата, сегмент „Стандарт“, съобщават от дружеството и от оператора.

От понеделник, 11 септември, от когато влиза в сила преместването, БФБ поставя акцията под наблюдение за срок от шест месеца, за да проследи дали тя изпълнява изискванията за търговия на основен пазар, сегмент „Стандарт“.

От компанията посочват в съобщение, че през последните 12 месеца мениджмънтът ѝ изпълнява целенасочена политика за прилагане на най-добрите световни практики по отношение на корпоративното управление, комуникациите и връзките с инвеститорите.

Дружеството въведе публичен корпоративен календар, план за редовна комуникация с медиите и регулярни видео-конференции с инвеститорите и обществеността, на които ръководството на компанията представя на живо финансовите резултати и очакванията за развитие на бизнеса и отговаря на въпроси на аудиторията, допълват от групата.

По-рано тази година „Бианор Холдинг“ увеличи капитала си във връзка с придобиването на две други ИТ дружества.

На извънредно общо събрание, което ще се състои на 18 септември, акционерите ще гласуват и увеличение на капитала със собствени средства от неразпределената печалба. Предложението е акционерите да получат по пет нови акции за всяка съществуваща.

Предвижда се наемане и на маркет-мейкър от началото на 2024 г.

През първото шестмесечие „Бианор Холдинг“ отчете ръст на консолидираните продажби до почти 2,9 млн. лева в сравнение с първото полугодие на 2022 г. Дружеството реализира загуба за периода заради разходите около придобиванията на ITIDO и Databreathe, които са приключени в края на юни. Техните резултати ще се консолидират в отчета от следващото тримесечие.

В последната година акциите на „Бианор Холдинг“ поскъпват с 1%, а пазарната капитализация достига почти 22,6 млн. лева.

Свързани компании:

Бианор Холдинг АД(BNR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:54 | 11.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още