IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Биодит" ще внедри хотелска система в новия проект "Изток Плаза"

Компанията има сключени договори с дистрибутори, пуска и два нови продукта

15:12 | 13.10.23 г.
Проектът "Изток плаза". Снимка: Buildex.bg
Проектът "Изток плаза". Снимка: Buildex.bg

„Биодит“ АД обяви, че е сключило договор за внедряване на хотелска система в комплекса „Изток Плаза“. Компанията ще реализира проекта в партньорство с “АЛЛЛ Груп България", посочва се в съобщение на публичното дружество, публикувано на сайта x3news.com.

„Биодит“ отново не посочва стойността на договора.

„Изток Плаза“ е нов комплекс със смесено предназначение, който се намира на „Цариградско шосе“ и ул. „Тинтява“ в София, на мястото на бившия сервиз „Изток“. В сградата е предвидено да има офиси, хотел, жилища, ресторанти и подземни гаражи.

Сградата е с РЗП от 87 хил. кв.м, от които 55,6 хил. кв.м над земята. Инвеститор е „Изток Плаза Инвест" ООД на д-р Михаил Тиков, собственик на болницата „Софиямед“. Той купи и терена, където се намираше недовършената сграда на ИПК „Родина“, който е сравнително наблизо до проекта „Изток Плаза“, и събори сградата през 2020 г., за да разчисти мястото и да го подготви за строителство.

Изпълнител на "Изток Плаза" е „Главболгарстрой" АД, проектант е „Топ-Арх" ЕООД. Жилищната част е от 10 етажа, а административната – 30 етажа. Апартаментите ще са около 200, между 60 и 200 кв.м.

Новите договори на „Биодит“ тази година

По-рано тази година „Биодит“ сключи договори с търговската верига „Билла България“ и новия концесионер на „Летище София“ „СОФ Кънект“ за изграждане на системи за управление на работното време.

Дружеството ще произвежда устройства за автомобилна защита за вносителя на Hyundai за България „Инд Комерс“, както и оборудва редица хотели, сред които комплекса Utopia Forest, хотели в Бургас и в други курортни селища.

Акциите на дружеството поевтиняват с 18% в последната година. То излезе на загуба за полугодието, но очаква да изпълни целта си за приходите до края на годината заради силния ръст на бъдещите вземания.

Промяна на бизнес модела – от директни продажби към дистрибутори

По време на уебинар за инвеститори, който се състоя наскоро, Юлиан Софрониев от „Биодит“ коментира, че в България TEKRA вече е официален дистрибутор на продуктите на „Биодит“, като вече са затворени и три съвместни сделки. Служител на „Биодит“ е прехвърлен на работа в TEKRA, за да подпомага обучението на инсталаторите и интеграторите.

Публичното дружество е подписало договори и с интеграторите Bulsource и Siltek. Последната е инженеринговата компания на TEKRA, която вече е започнала да изгражда обекти. По линия на TEKRA се водят разговори и с други интеграционни компании. До края на годината се очаква да се подпишат договори с други интеграторски компании, поясни Софрониев.

„Биодит“ вече има договори и преговаря и с други фирми в Гърция, Турция, Испания, Виетнам за дистрибуция. Гърция и Турция са важни пазари за компанията заради развития туристически сектор и множество хотели, които са потенциални клиенти.

В Гърция дружеството е подписало договор с фирма от Солун, с която се подготвя за съвместно участие в изложение, което ще се проведе през ноември във втория по големина град в страната. Водят се разговори и с други интегратори от Гърция и Турция.

Компанията е в процес на назначаване и на хора за развитие за различните бизнес линии – специалист бизнес развитие „Решения за автомобилна сигурност“, „Решения за управление на работното време“, инженер „Продажби“.

„Биодит“ пуска и два нови продукта - виртуална рецепция и нов стенен панел за автоматизация на хотели.

Свързани компании:

Биодит АД(BDT)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:12 | 13.10.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още