IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Корадо-България“ свиква общо събрание на акционерите през юни

На него ще бъде взето решението за разпределяне на дивидент от 0,19 лв. на акция

14:14 | 01.04.24 г.
Снимка: „Корадо-България“ АД
Снимка: „Корадо-България“ АД

„Корадо-България“ АД свиква редовното си общо събрание на акционерите на 19 юни 2024 г., от 11:00 ч., в Стражица, става ясно от съобщение в сайта x3news.com.

По време на събранието ще бъде взето решение за разпределяне на печалбата на дружеството за 2023 г., която е в размер на 3,57 млн. лв. след облагане с данъци. Надзорният съвет на компанията предлага 2,5 млн. от нея да бъдат разпределени на акционерите като годишен дивидент от 0,19 лв. на акция. Втората част от печалбата в размер на 1,07 млн. лв. ще остане като неразпределена печалба.

По време на общото събрание ще бъде одобрен и завереният годишен финансов отчет на дружеството за 2023 г., ще бъде одобрен докладът на Управителния съвет за дейността на компанията през 2023 г., ще бъде приет докладът на регистрирания одитор за заверката на годишния финансов отчет, както и докладът за дейността на одитния комитет за изминалата година. Сред другите точки са одобряването на доклада за дейността на директора „Връзки с инвеститорите” за изминалата година, одобряването на отчетния доклад на Надзорния съвет и освобождаването на членовете на Надзорния съвет и Управителния съвет от отговорност за дейността им като такива през 2023 г.

Пазарната капитализация на „Корадо-България“ възлиза на 57,415 млн. лв., а акциите на компанията поевтиняват с 23,19% за последната година.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 01.04.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още