IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

С преобладаващи ръстове започва новата седмица за азиатските индекси

Пазарите в Япония и Южна Корея са затворени в понеделник заради национални празници

11:22 | 06.05.24 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Водещите индекси на Азиатско-Тихоокенаските пазари завършиха борсовата сесия в понеделник преобладаващо на зелено, следвайки тенденцията в САЩ от края на миналата седмица на фона на подновените очаквания за понижение на лихвите от Федералния резерв, съобщава CNBC.

В понеделник стана ясно, че активността в сектора на услугите в Китай се е забавила леко. Индексът на мениджърите по поръчките за услугите на Caixin/S&P Global се е свил до 52,5 пункта от 52,7 пункта през март, задържайки се на територията на разширяването за 16-и пореден месец.

Пазарите в Япония и Южна Корея са затворени в понеделник заради национални празници.

В Австралия индексът S&P/ASX 200 прибави 0,7%, което е трета поредна сесия на ръстове. Във вторник се очаква последното решение за лихвените проценти от Австралийската централна банка.

Хонконгският измерител Hang Seng напредна с 0,3%, докато в континентален Китай CSI 300 прибави 1,5%.

В петък водещите американски индекси записаха осезаеми ръстове след по-слаби от очакваното данни за пазара на труда в САЩ през април.

Работодателите в САЩ, с изключение на селскостопанския сектор, са създали нови 175 хил. работни места, което е най-малкото увеличение на новосъздадените работни места от шест месеца насам, стана ясно от данните.

Равнището на безработицата в страната се повишава до 3,9%, забавя се ръстът на заплатите, отчитат от статистиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:22 | 06.05.24 г.
Специални проекти виж още
Още от Пазари виж още

Коментари

Финанси виж още