IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse отложи публикуването на годишния си отчет

Американският борсов регулатор САЩ проверява банката за оповестяването на паричните потоци за 2019 и 2020 г.

09:40 | 09.03.23 г. 1
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Изпитващата сериозни затруднения в последните месеци швейцарска банка Credit Suisse Group AG отложи публикуването на годишния си отчет и подробности за възнагражденията за 2022 г., след като регулаторен орган в САЩ е задал технически въпроси в последния момент относно предишни нейни отчети, предава Bloomberg. 

Базираният в Цюрих кредитор трябваше да публикува отчетите в четвъртък сутринта, но e получил късно искане за още информация от Комисията по ценни книжа и борси (SEC) в сряда вечерта, се казва в изявление на банката. Комисията по ценни книжа и фондови борси е имала коментари и въпроси относно ревизиите, които Credit Suisse е направила в отчетите за паричните потоци, свързани с финансовите 2019 и 2020 г., както и за свързаните с тях контролни механизми, заяви банката.

Credit Suisse потвърди финансовите си резултати за 2022 г., публикувани по-рано на 9 февруари, като добави, че те не са засегнати от техническите запитвания на регулаторите. Не са замесени други регулатори, заяви ръководителят на отдела за връзки с инвеститорите Кинер Лахкани в разговор с журналисти. 

Банката не съобщи кога ще публикува отчета си и заяви, че ръководството смята, че е „разумно да се забави за кратко", докато разбере по-добре естеството на запитванията на регулатора. 

Със загуба от 7,3 млрд. швейцарски франка през 2022 г. по предварителни данни Credit Suisse отбеляза една от най-слабите години в своето 167-годишно съществуване. Преди всичко разходите за преструктуриране и сривът на приходите в инвестиционното банкиране натежаха върху резултата. В края на годината отливът на клиентски средства също създаде проблеми. Групата очаква значителна загуба преди облагане с данъци и за текущата година. А едва преди няколко дни финансовата компания трябваше да преглътне още един удар – напускането на основния акционер Harris Associates

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:40 | 09.03.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
0pk
преди 1 година
Да позамажат малко загуби, че да не избият рибата съвсем. :D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още