IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Петя Димитрова e новият председател на Асоциацията на банките в България

Главните изпълнителни директори на Банка ДСК и БАКБ Тамаш Хак-Ковач и Илиан Георгиев са новите членове на ръководството на АББ

14:03 | 05.04.23 г.
Петя Димитрова. Снимка: Пощенска банка
Петя Димитрова. Снимка: Пощенска банка

Петя Димитрова, главен изпълнителен директор на Юробанк България АД (Пощенска банка), беше избрана от управителния съвет на Асоциацията на банките в България (АББ) за негов председател. Досегашният председател на банкерската организация Диана Митева е освободена от ръководството на АББ, след като вече не е изпълнителен директор на Банка ДСК, съобщиха от асоциацията.

Цветанка Минчева, главен изпълнителен директор на Уникредит Булбанк, продължава да бъде заместник-председател на управителния съвет на асоциацията.

На проведеното общо събрание на АББ като нови членове на ръководството за първи тригодишен мандат са избрани Тамаш Хак-Ковач, главен изпълнителен директор на Банка ДСК, и Илиан Георгиев, главен изпълнителен директор на Българо-американска кредитна банка.

Десислава Симеонова, изпълнителен директор на ОББ, също е освободена от ръководството на АББ, по нейно желание, уточняват от банкерската организация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:03 | 05.04.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Банки и застрахователи виж още

Коментари

Финанси виж още